Ott voltam a magyar csapat edzésén többször is, így az utolsó edzésükön is Lyon előtt. Megmutatom, mivel készülnek a mai napra!
Ajánlott: Így zajlott a zöldségpiacon a bevásárlás tegnap délután (videó)
Csoportkép az utolsó edzés után, január 19-én
Az utolsó pillanatokig ment az ételek csiszolgatása, Rasmus Kofoed (3 Michelin-csillagos étterméről is írtam részletesen) is jelen volt az edzésen, aki a Bocuse d'Or legsikeresebb versenyzője, így hihetetlenül értékes tanácsokkal tudta ellátni a magyar csapatot. Itt éppen arra kérdezett rá, hogy a pecsenyelében mi volt az a kis csípős mellékíz, majd komoly paprikakóstolgatás kezdődött.
A magyar csapat és a tanácsaival túlzás nélkül éjjel-nappal rendelkezésre álló dán séf:
Vele sikerült persze itt Lyonban is összefutni, ahova ezúttal is elkísérte leghűségesebb szurkolója, az apja!
Na és akkor ennyi előzmény után nézzük, hogy mivel töltik azt az 5 óra 35 percet ma Széll Tamásék!
(Igyekszem a kulisszák mögé is betekintést nyújtani, amennyire a műsorvezetés engedi, csatlakozz ehhez a Facebook-oldalhoz!)
Online közvetítés a verseny ideje alatt végig:
Itt van a két étel részletes leírása:
Vegán téma
Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe
Menünkben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika
„Gyökerek & Levelek alatt”
Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma & tökmag
*
Cékla, gombák, sült fokhagyma & virágok roppanós levélkével
*
Sárgacékla & Hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika & mustármag
*
Körte petrezselyem olajban konfitálva petrezselyemszárral
*
Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom
*
Roppanós „gyökér” & csicsókapüré
*
„Dió” & Gombazselé
*
Tokaji ecet gyöngyök & savanyított répák
Mártás
Petrezselyemkrém
*
Grillezett zellermártás dióval & magyar szarvasgomba
Feliratozva: (a képről hiányzik a zellermártás, az a gombazselébe kerül, a "dió" köré)
Bresse- i csirke & Tenger gyümölcsei
Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe
Menünkben fellelhető Tokaji furmint & aszú, mangalica sonka & szalonna, tökmag, kacsamáj & paprika
”Magyar téli erdő”
Grillezett csirkecomb, szárny & belsőségek
Homár, fűszerek & erdei gombák
*
Csirkemell mozaik ropogós csirkebőrrel, csirkezsír & roppanós „tölgyfalevélkék”
*
Folyami rák paprikával, petrezselyem krém & homárhab
Köretek
Sárgacékla & hagymadzsem
savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás & magyar szarvasgomba
*
”Tartlet virág”
Marinált zöldborsó savanyított citrommal & mangalica sonka & csicsókapüré
*
Céklazselé meggyecettel, sült kacsamáj & zöldalma, mustár- és tökmag, sóskavirág
Mártás
Csirke jus grillezett csirkecombbal, Tokaji furmint & aszú, fekete bors, savanyított fenyő & barnított vaj
Ha nem lenne esetleg minden egyértelmű...
Így kóstol egy 3 Michelin-csillagos, Bocuse d'Or-győztes
Ajánlott: Így zajlott a zöldségpiacon a bevásárlás tegnap délután (videó)