Pierre Hermé, Párizs
2011. július 07. írta: világevő

Pierre Hermé, Párizs

 Negyedik generációs elzászi cukrászcsaládból származik a párizsi cukrászvilág egyik leghíresebb alakja, Pierre Hermé. Nem kell megijedni, nem írom le a teljes élettörténetét, a lényeg csupán annyi, hogy mára nemzetközileg ünnepelt sztárrá vált, nem utolsó sorban a modernizáló és megújító törekvéseinek köszönhetően, 21 üzlettel világszerte (főleg Párizsban és Tokióban).

granturizmó!: IMG 0102

 

Egyáltalán nem vagyok édesszájú, de azért egy párizsi gasztrotúrához nyilván hozzátartozik a cukrászdák felderítése is, így megindultam egyik délelőtt, hogy megvizsgáljam Pierre Hermé egyik butikját. A feszes hasizmokról korábban dédelgetett álmaimat addigra már rég feladtam, fontosabbnak tűnt, hogy megismerjem a cukrász világhírű krémesét, ami nála nem is ezerrétű (mille feuille), hanem kétezer, na és persze a macarontesztemhez is begyűjtsem az értékes mintákat, ami ebben az esetben a teljes szortimentet jelentette.

granturizmó!: IMG 5487

11-re nagy nehezen sikerült is odaérni a kis romantikus padlásszobámból (teljesen olyan, mint a filmekben: tetőablak a város fölött, és olyan méretű mellékhelyiségek, hogy alig fértem be, de összességében a legjobb szállás ehhez a városhoz), és ami a szemem elé tárult, annak hatására azonnal elfelejtettem, hogy 1-re már asztalom van Michel Rostang két csillagos éttermébe, és egy komoly degusztációs menü vár rám. Íme:

 

 A bőség zavara talán enyhe kifejezés, még szerencse, hogy nagyon bölcsen a macaronokat elvitelre kértem inkább és a helyszínen csak két nagy slágert a fent emlegetett zseniális krémest és a szintén botrányosan jó, Ispahant kóstoltam meg. 

granturizmó!: IMG 5491

Ez egy arab eredetű sütemény, kicsit párizsiasítva: rózsaízű macaron rózsaszirom-krémmel, egész málnákkal és licsivel töltve. ha ezt az utolsó mondatot nagyon áhitatosan suttogva olvastad, akkor nagyjából sejted, hogy milyen lehet...

A két süti persze bőven elég volt arra, hogy teljesen elteljek, így kicsit aggódva indultam meg a két csillagos Michel Rostang étterme felé, a Nagy zabálás című filmből vett trükkel próbáltam azt képzelni, hogy éhező indiai kisfiú vagyok, de ez már egy másik történet.

Továbbra is szabad ám csatlakozni a FB-oldalhoz, ott több az izgalom.

További sütemények Pierre Hermétől, ezúttal kalóriaszegény, 2 dimenziós változatban:

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr803043780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2011.07.07. 08:08:40

mint süteményimádó, el vagyok ájulva.

csatoimi 2011.07.07. 08:32:43

Csatlakozom! El kell ismerni, jó hobbyt választottál! :)

ZiziKalandjai · http://zizikalandjai.com 2011.07.07. 08:53:00

Nekem a passion fruit chocolate ganache jött be a legjobban! :) Látom, ügyesen bekérted magad a pult mögé a videó készítésekor! ;) Néha a fényképezést is alig hagyják!!! :) Gondolom, megvannak a módszereid...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.07.07. 08:55:27

@Babette_: én is el voltam, pedig alapvetően nem annyira izgat a téma.
@csatoimi: igyekeztem, köszi :) biztos érdekes a hungarocell-gyártás is, de ez a kajatéma nekem jobban fekszik :)
@zizipok: na legközelebb akkor olyat is kóstolok! igen, az olvasókért mindent, még a backstage-be is bejutottam :)

R. · http://macskanyelv.freeblog.hu 2011.07.07. 10:43:58

ehh, nem vagyok nagy sütis, de ezek brutál jól néznek ki.

Attilajukkaja 2011.07.07. 11:28:22

Engem sem izgatnak fel az edessegek (az nem kaja!), de a kepeket azert szivesen megneztem. Picit zavaro, hogy ez az indafoto-nezo felbevagja a fekvo kepeket, dehat ez van. Kulon kell rakattintani mindegyikre.

taurus0 2011.07.16. 10:59:44

Megtudhatnank egy par sutinek az arat? Pl. annak a kettonek, amit kiprobaltal?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.07.16. 11:05:06

@taurus0: bocs, az az alapelvem, hogy nem teszek közzé árakat. lehet, hogy rossz elv, de nem szeretném, ha erre menne a téma, az a tapasztalatom, hogy könnyen eltereli a figyelmet és indulatokat szül.
süti beállítások módosítása