Elég nagy szalonnarajongó vagyok, főleg a jó abált csécsi olyan, amit, ha meglátok a hentesnél és frissnek tűnik, akkor nehezen tudok ellenállni. Viszont szalonnához ...
Csak egy gyors személyes örömhír
A Facebookon már 12.000-en követik a Világevőt:
Még lehet jelentkezni a jövő heti Világevő Bazi Nagy Brazil Lakomára !
A közel-kelet legjobb dipjei - autentikus hummusz és toum 2. rész
[ Itt az első rész, a fenomenális toum recepttel , amitől garantáltan elveszíted az összes barátodat, kivéve azokat, akik megkóstolják.]
A hummusz a közel-keleten ...
A közel-kelet legjobb dipjei - autentikus hummusz és toum 1.
A két recept közül a hummuszt nyilván nem kell nagyon bemutatni, örök klasszikus, de sokféle verzió kering a világban, ideje tisztába tenni a dolgokat. A másik talán ...
Kaukázusi ízek - A legjobb azeri
Ma épp csináltam egy jó kis hummuszt, amiről eszembe jutott a csodálatos közel-keleti gasztronómia (a teljes Világevő blogot is Bejrúttal kezdtem ), onnan pedig már ...
Fagyi briósban Budapesten
Végre sikerült rábukkannom a legjobb fagyizók felkutatása során egy szicíliai specialitásra Budapesten, amit nagyon szeretek: fagyi briósban!
...
Új kenyér - valódi kenyér?
Jó dolog az új kenyér ünnepe, az lenne még jobb, ha lenne új pék ünnepe is, olyané, aki tényleg kenyeret süt. Azaz nem a nagykerből átvesz, vagy a fagyasztóból ...
Bor, Mámor, Bénye - fotóriport Erdőbényéről
Még a legelső erdőbényei napokon voltam utoljára, aztán most végre sikerült eljutnom újra erre a hihetetlenül hangulatos falusi fesztiválra, ami fehérborrajongók ...
Végre itt a kaja-Rorschach!
Egy kis könnyed nyári szórakozás, különleges gasztrofotók Esther Lobótól , amik különböző szószok és mártások szétkenésével készültek és alegendás ...
Látogatóban a Fekete Bárány biogazdaságban Balatonhenyén
Még a Malackrumpli (a hosszú hétvégén van idén utoljára nyitva!) és a füredi BioBalaton piac kipróbálásakor beszéltem meg Tamással, hogy megnézem a balatonhenyei ...