Utolsó kommentek:

Pink Petsch 2019.08.15. 09:58:47

@kolomparlole1114: A 3-as metró a Belvárosban is megfordul ;) Na de, viccet félretéve, valszeg azért nincsenek ilyen pékségek a Pöttyös utcánál, mert nincs rá elegendő fizetőképes kereslet, hogy nyereségesen eltartson egy, a Tescónál 4-5-ször drágábban forgalmazó termékeket árusitó üzletet.

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

kolomparlole1114 2019.08.15. 03:32:55

Jó lenne ha ezek a helyek nem csak a bulinegyedben, vagy eldugott mellékutcákban lennének, hanem mondjuk a 3-as metró valamelyik állomása mellett. Hogy hazafelé is lehessen venni cuccot, ne külön program legyen az elzarándoklás a világ végére, mert az nem fér bele a 24 órába.

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

Tököm Állat 2019.08.14. 21:14:02

Szabién már látszik,hogy átállt a tömeggyártásra

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2019.08.14. 17:55:47

@Joe1952: :D na pont azért nem megyünk vidékre, mert ilyen gorombák a vidékiek! :)

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

Bérgyilkos Bohóc 2019.08.14. 15:41:36

Nagyon jól néznek ki. Feltétlenül kipróbálok egy párat :)

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

Joe1952 2019.08.14. 11:48:35

Csak Budapest létezik ebben az országban? Kapjátok be! Mit kerestek akkor vidéken? Maradjatok magatoknak.

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

n3spr3ss0 2019.08.14. 11:38:10

Miért csinál kenyeret olyan, aki nem ért hozzá? A nagy lyukú kenyér az nem pozitívum, az azt jelenti nem kelt meg a tészta!!!!!

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2019.08.14. 09:11:55

@Kelly és a szexi dög: Szabi is jó és profi, de nekem nem volt olyan terméke, ami eléggé beakadt volna ahhoz, hogy az abszolút toplistára kerüljön és visszajárjak érte. Vannak még más jó pékek is szerencsére, ez nem egy kizárólagos lista, csak a legnagyobb kedvencek.

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2019.08.14. 08:37:04

Az alma nomad most csak hétvégente van nyitva? A bezárásról sokan írtak, de az újranyitásról nem igazán, ráadásul a Facebook oldalukon is még az szerepel, hogy végleg bezárt.

Bejegyzés: TOPLISTA A legjobb budapesti kenyerek, péksütemények

kék madár 2019.08.05. 18:20:37

@pobeda: en elmennek. Ez a legnehezebb resze a dolognak, megtalalni helyet foglalni es kepben lenni, hogy mit erdemes rendelni

Bejegyzés: Szeretnél fantasztikus ételeket enni a francia riviérán, de olcsón?

Nem leszünk gyarmat ! 2019.08.03. 17:53:10

A képeket nézve olyan kicsik az adagok, hogy aligha lehet itt jóllakni :)

Bejegyzés: Szeretnél fantasztikus ételeket enni a francia riviérán, de olcsón?

kék madár 2019.08.02. 20:22:11

nem gondoltal meg ra, hogy turakat szervezz? 4-5 etterembe, boraszatba, cukraszdaba egy-egy hetvegere?

Bejegyzés: Szeretnél fantasztikus ételeket enni a francia riviérán, de olcsón?

élhetetlen 2019.07.31. 23:17:01

@Nancsibacsi: Ezen a szinten már beszélgetni sem érdemes. Ugyan másnak írtam, de írtam, hogy nem voltunk tsz tagok. “felét kereste mint a másik, aki iparban dolgozott (mindketten beosztottak).”. És hol volt helyileg az ipar? A faluban? Nem ismétlem meg, hogy amellett, hogy a családoddal voltál, még mit csinálhattál. Figyelmen kívül hagyod, amit már írtam. csak a saját szövegedet lököd. “minden téesz szarul működött”, ez nem igaz. “a föld az övé volt, a téesz - vagy akárki más - csak bérelte (ha bérbe adta neki). Ma ugyanazért a földért, bérbeadva 120eFt/év jön, adózás után.”. Ja ha két nagy terület közepén van a kicsi, akkor talán, ha a szélén van, akkor leszarja a nagybirtokos, és a tulaj nézegetheti a földjét.
“csak éppen jött e beadás, mert épül az ország, és kell a velünk vállvetve dolgozó városi elvtársaknak, és elvitték az állatokat a háztól, meg lesöpörték a padlást.”. Ha már eddig visszamentél, mehettél volna még egy kicsit. Esetleg arra is gondolhatnál, mikor Pesten a döglött ló húsát is megették, mert éhesek voltak. És nem az elvtársak, hanem az emberek.
“A szocializmus alatt a tsztagok nem ismerték fel, hogy bár ők dolgoznak, de a termelékenységük a béka segge alatt van, mert a technológia amit használnak több évtizednyi lemaradásban van a nyugathoz képest.”. Ja, csak ennyi volt a probléma, ha az elmúlt harminc évben léteztek volna a tsz-ek, esetleg ők is tudtak volna modernebb gépeket venni már. Nem?
“Az nem jó, hogy valakinek úgy adunk éhenhalás elleni pénzt (mert többet nem kaptak), hogy nem termel annyit”. Az jó, ha valaki (akár olcsó kamatú kölcsönből) bérel az államtól egy hatalmas területet, és nem csinál rajta semmit, mert nem ellenőrzi senki, csak felveszi a föld alapú támogatást. Az is nyilván jó, hogy az a juhász, aki elvesztette a bérleti jogát, ott marad 500 birkával, amit nem tud legeltetni. Még el sem adhatja őket az új bérlőnek, mert azt nem érdekli, csak a föld alapú támogatás.
Na, csak zárszóként. “A súrlódás a horgászokkal volt - a rossz nyelvek szerint simán loptak az ott parkoló jachtokból.”. És, ha rossz nyelvek szerint majd a strandolók lopnak? Most csak ezt a területet vesszük magántulajdonba, majd azt, a szállodák előtt is, És szándék sincs arra hogy akár kisajátítással, létrehozzanak egy harminc méteres sávot, ahol lehet sétálni a vízparton. De ez szerinted nem is kell, jó az irány. Na, én itt befejeztem ezt a már értelmetlen beszélgetést (mégegyszer, azért értelmetlen, mert figyelmen kívül hagyod, amit írtam).

Bejegyzés: Egy példamutató város, ahova nem tudták betenni a lábukat a multik

Nancsibacsi 2019.07.31. 20:53:55

@élhetetlen: Azért kell 300 helyett 30 ember ma, mert megtörtént az a fejlődés, ami a téeszesítés alatt nem. 1990-ben kb 20-30 évvel le voltunk maradva a nyugati nagyüzemi kultúrához képest, ma azok a magángazdák akik 1990-ben kiléptek pár 10 ha területtel, ÉS JÓL CSINÁLTÁK több 100, esetleg 1000 ha-t művelnek, és már 10 év lemaradásuk sincs a nyugathoz képest. Nem tudom neked téeszelnök volt az apád vagy mi, de én éltem akkor, falun éltem, az egyik szülőm még téesztag volt, és kevesebb mint felét kereste mint a másik, aki iparban dolgozott (mindketten beosztottak). A traktorosokról akkoriban megvetéssel beszélt mindenki.
Napszámost aki alkalmaz idénymunkára azt is ugyanúgy le kell jelenteni, meglesz a TB jogviszonya, stb. Más kérdés hogy szakképzetlen idénymunkára ma már nem lehet embert találni: fákon rohad a gyümölcs.

"Ha háromszáz emberből 200 megszavaz egy ötletet, akkor a másik száz rabszolga."
Látom nem fogtad fel amit írtam, na még egyszer: A téesz elvette a vagyonukat. Elrabolta. Nem akarták, nem volt más választásuk. Ezt soha többé nem kaphatták vissza. Ha kiléptek, elmentek gyárba dolgozni - elveszett. Az éves osztalék önkényes volt, és mivel minden téesz szarul működött, és masszív veszteséget termelt. Az éves osztalék nekünk 5 mázsa búza 1990-ben. Szerencsére rendszerváltáskor mindenkinek a nevére íródott a föld, és onnan kezdve akár ott dolgott, akár nem - a föld az övé volt, a téesz - vagy akárki más - csak bérelte (ha bérbe adta neki). Ma ugyanazért a földért, bérbeadva 120eFt/év jön, adózás után. Ez testvérek között is 4-5x több reálértéken. Éljen a téesz, mi?

"Az ő vállalkozását ölte meg a tsz azzal, hogy a közös földön gazdaságosabban szántott vetett"
Szó nem volt semmiféle gazdaságosságról meg fejlődésről. Azoknak a gazdáknak a cimborái szintén lóval/tehénnel szántottak Ausztriában 45-ben, csak mivel ők PIACI alapon tudtak fejlődni, így 1990-re - 45 év alatt - összeszedtek 20-30 év technológiai előnyt (és a gazdák nagyrésze tönkrement, ott is).

"És a háztájiban tartott állatok száma nem volt limitálva, vállalkozhatott. Mert olyat nem hallottam, hogy a hentest, vagy a cipészt bekényszerítették volna a tsz-be."
Aha, persze - csak éppen jött e beadás, mert épül az ország, és kell a velünk vállvetve dolgozó városi elvtársaknak, és elvitték az állatokat a háztól, meg lesöpörték a padlást. Ha meg megszólaltál rád mondták hogy kulák, és holnaptól a házadban valamelyik pártseggnyaló ült, te meg építhetted a szocializmust, vagyis mondjuk egy cementgyárat, rabként.
Hentest, cipészt - mindent államosítottak, ami picit jobban élet az átlagnál. Ha volt egy szép üzleted, vagy egy cukrászdád, akkor megkérdezték hogy elvtárs, ugye csatlakozol a szövetkezethez. Aki nem csatlakozott, azt meg elvitte a nagy fekete autó. 1990-ben konkrétan 0 maszek üzlet volt a falunkban. Tudod mennyi maszek (vállalkozó) volt? Egy asztalos, meg egy szeszfőzdés. Ennyi, kész - 3000 emberből.

"Tehát, megy napszámba, vagy ötven km-re talál állást, de annyit nem keres, hogy kocsit tartson, és naponta bejárjon, elmegy hétfőn, munkásszállás, hazamegy pénteken, ezt neked szabadság."
Igen, ez a szabadság, mert ha a saját helyzeted FEL SE ISMERED, az a legnagyobb rabszolgaság. A szocializmus alatt a tsztagok nem ismerték fel, hogy bár ők dolgoznak, de a termelékenységük a béka segge alatt van, mert a technológia amit használnak több évtizednyi lemaradásban van a nyugathoz képest. Nézd meg mondjuk a termésátlagok fejlődését Franciaországban 1945-napjainkig, meg nézd meg nálunk, és zokogjál. Az nem jó, hogy valakinek úgy adunk éhenhalás elleni pénzt (mert többet nem kaptak), hogy nem termel annyit. Nem szabad hazudni az embereknek - akinek a munkája nem éri meg, az dolgozzon mást, máshol. Ha szánalombért adunk neki élete végéig, akkor sosem fog jobban élni.

"HVG cikk volt, de ők is nyilván hazudnak"
A hvg csúsztat, te meg nem tudsz értőn olvasni.
"Balatonvilágos gyakorlatilag egyetlen partszakaszára"
Ha a mindenki által látogatható partszakaszokat nézzük akkor is 3 van: községi (fizetős strand), van egy szabadstrand (Boro Zoli strandbüféje), illetve van a Club Aliga. Aki strandolni akart mindig le tudott jutni a Club Aligába. A súrlódás a horgászokkal volt - a rossz nyelvek szerint simán loptak az ott parkoló jachtokból. Volt felháborodás, a tulajdonos egyelőre viszakozott, de én valahol meg tudom érteni azt, aki sokszázezret fizet a yachtja parkolóhelyéért, hogy nem szeretné ha mindenki ott mászkálna körülötte. A mélygarázsban ha veszel egy garázsbeállót, oda is csak a tulajok mehetnek be. A kikötő nem strandterület, a strand nem horgászterület... Meg a horgászokat is megértem, mert nincs hol pecázni. Megjegyzem a szomszéd faluban, Balatonszabadifürdőn 17 lejáró van a Balatonra. Ott nem parcellázott ki mindent az önkormányzat...

Bejegyzés: Egy példamutató város, ahova nem tudták betenni a lábukat a multik

élhetetlen 2019.07.31. 18:10:11

@Nancsibacsi: Nem csak a hatékonyság növekedéséről írtál. Feltetted a kérdést: A maradék 270-el mi lesz?”Erre írtam, hogy ez nem tsz vs. gazda kérdése, bár a tsz-nek érdeke lenne új munkahelyek fejlesztése, a gazdának nem érdeke a dolgozók foglalkoztatásacsak azért, hogy legyen munkájuk. “A TSZ-ben dolgozók sose kerestek jól, csak a vezetők.”. De kerestek, és, ha jól tudom, (tévedhetek), akkor volt tb, és valami nyugdíjalap. Van ez a gazdánál egy napszámosnak?
“hogy a TSZ-ben igazán kiszolgáltatottak voltak a "tagok". Sokkal kiszolgáltatottabbak, mintha piaci alapon próbáltak volna megélni. Nem kell mindenkinek vállalkozni, de a TSZ-ek konkrétan vállalkozásokat öltek meg, és kényszerítették őket rabszolga sorsba, mert elvették az emberek vagyonát”. Érdekes, mit tartasz rabszolgaságnak. Ha háromszáz emberből 200 megszavaz egy ötletet, akkor a másik száz rabszolga. Ha a gazda mond valamit, azt meg kell csinálni, mert esetleg holnap nem lesz munkád, de nem vagy kiszolgáltatott, nem vagy rabszolga.
“a TSZ-ek konkrétan vállalkozásokat öltek meg, és kényszerítették őket rabszolga sorsba, mert elvették az emberek vagyonát”. Milyen vállalkozásokat? Akinek volt pár hold földje, de traktorja nem, sőt lova sem, bérmunkában szántatta, vettette a földjét, és annyit termelt, hogy fel tudott nevelni pár állatot, amiből eladni is tudott. Az ő vállalkozását ölte meg a tsz azzal, hogy a közös földön gazdaságosabban szántott vetett, és kapott takarmányt? És a háztájiban tartott állatok száma nem volt limitálva, vállalkozhatott. Mert olyat nem hallottam, hogy a hentest, vagy a cipészt bekényszerítették volna a tsz-be.
“majd korlátozták őket a szabad munkahely választásban. Ebben semmi jó se volt.“. Ez a legjobb szöveged. A tsz felbomlásával megkapták a szabadságot. Persze minden falu tele volt szabad munkahelyekkel, ahol eddig csak azért nem dolgozhattak, mert kötötte őket a tsz. Ha nem lenne ilyen kínos, röhögnék. Tehát, megy napszámba, vagy ötven km-re talál állást, de annyit nem keres, hogy kocsit tartson, és naponta bejárjon, elmegy hétfőn, munkásszállás, hazamegy pénteken, ezt neked szabadság. Míg a tsz-ben dolgozott, hazament, művelte a háztájit, etette az állatokat, és este a családjával volt. De ez így rossz volt, rabszolgaság.
A másik téma. HVG cikk volt, de ők is nyilván hazudnak. hvg.hu/gazdasag/20190701_Club_Aliga_Tiborczek_a_dakaros_Szalay_Balazsra_mutogatnak Úgy tűnik. volt egy próbálkozásuk, amit a helyiek mergfúrtak. De ez nem jelenti azt, hogy nem volt pár napig sorompó. És csak úgy jött ide, hogy közösség vs. egy tulaj, mert szerinted az egy tulaj az üdvözítő.
Tekintsük ezt csak eszmecserének, értelme nincs, mert minden úgy van, ahogy van, ezt én is tudom. Neked jobban tetszik, mint nekem, de ez van.

Bejegyzés: Egy példamutató város, ahova nem tudták betenni a lábukat a multik