Zene a gyomornak - egy kovászrajongó séf a muzikális hotelben
2019. június 04. írta: világevő

Zene a gyomornak - egy kovászrajongó séf a muzikális hotelben

Egy Angliából hazatért séf kalandozásai a komolyzenében. Megmutatom, milyen az Aria hotel Liszt nevű étterme.

dscf2381_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Pénteken Világevő Vacsora egy különleges helyszínen! 

Az Aria hotel a magamfajta instagrampózerek kedvelt lelőhelye, főleg a tetőterasz, hiszen meglehetősen látványos képeket lehet készíteni innen.

dscf2421_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Ez persze még nem jelenti azt, hogy ne lenne tényleg egészen különleges hangulata a helynek.

dscf2410_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2419_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

De a ház többi része is tartogat izgalmas szórakozási lehetőségeket, délutánonként például élő zongorajáték - uzsonnával - a lobby-ban, a meglehetősen futurisztikus hangszer ide kifejezetten passzol, a belsőépítész nem riadt vissza a merész megoldásoktól.

dscf2396_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2392_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2424_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2426_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2428_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

De nem kell megijedni, továbbra sem enteriőrtervezés a blog témája, hanem az ételek, így gyorsan be is húzódunk az étteremrészlegre, ami így mutat:

dscf2316_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2311_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2313_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

A hotel nevéből, sztárvendégeiből, dizájnjából is adódóan rengeteg a zenei áthallás(!).

dscf2315_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Itt viszont már maximum az edénycsörgés szolgál zeneként, a konyha:

dscf2308_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Kövér Gergely, séf és csapatának munkahelye. Az étlapon ugyan egy-egy zenei fantázianévvel vannak ellátva az egyes szekciók, de itt véget is érnek a dallamos játékok, helyette az étterem neve a zeneszerzőből egyszercsak a kovász alapanyagává értékelődik át, a séf saját kenyerének érkezése külön attrakció.

dscf2319_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Hozzá pedig kiváló vaj jár.

dscf2321_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpegCsak ezután kezdődhet el az étkezés, érkeznek az étlap tételei, amik közül rengeteg valamilyen klasszikus, vagy akár rég elfeledett receptúrát igyekszik felelveníteni, persze modern formában. Alapanyagokban is hostorizáló a megközelítés, arról például sose hallottam, hogy a heringek a Dunába is felúsztak volna, egészen mostanáig.

Az előételem viszont sosem úszkált semmilyen folyóban, egy nagyon látványos és ízletes mangalicapástétom, tárkonyos mártással.

dscf2328_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2332_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Igazság szerint itt már meg is szakadt a sztenderd sorozat, ugyanis Világetetett ezúttal is kiharcolta magának a desszertet a sor elejére, így egyből kaptunk egy kis képet Karádi Zsuzsanna, a cukrászséf világából is.

Nem bírtam ki szelfi nélkül...

dscf2369_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Az eper és a mandulakrém édességéhez nagyon jó kontrasztot kínál a hajdinafagyi enyhe kesernyéssége! És azért a végére is jutott még desszert...

dscf2338_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2343_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Vissza a rendes kerékvágásba. Ezúttal csaK ízelítőként egy nagyon koncentrált, gazdag ízű táplaleves egy kis velős "pirítóssal".

dscf2348_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Tanyasi tojás rozskenyérmorzsával és hollandi mártással:

dscf2357_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2354_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Pirított ördögszerkérgomba zöldborsópürével, mentagéllel és savanyított gombával:

dscf2361_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

dscf2362_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Marhapecsenye:

dscf2376_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

bélszínsonkával, karamellizált hagymakrémmel, kukoricapürével, vörösboros pecsenyelével, házi kukoricakenyérrel:

dscf2374_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Mi az óriási előnye, ha az ember előre is kér egy desszertet? Ketten összesen akár hármat is meg lehet kóstolni simán!

Lúdláb. A háttérben a klasszikus, de azért persze alaposan feljavított változat, az előtérben pedig a kortárs megoldás: csokoládévariációk meggyel.

dscf2381_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

És a "vicces" sütemény, a lekváros kenyér. Ami egyik részében tényleg egy - kicsit upgrade-elt - baracklekváros kenyér:

dscf2385_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Másik részében viszont egy ezáltal ihletett desszert: akácvirággal és kenyérhéjfagylalttal:

dscf2391_aria_liszt_etterem_hotel_budapest_vilagevo_jokuti_andras_l.jpeg

Izgalmas koncepció a kenyér-liszt tematika szinte teljes végigvitele az ételsoron, mondjuk azt nem tudom, hogy mit szólnak majd ehhez a gluténérzékeny vendégek :)
Rengeteg az ötlet, jók az ízek és állagok, sok érdekes lehetőséget rejt még a régi receptek és alapnyagokkal kapcsolatos kutatás, na meg bitangerős a desszertszekció is, nagyon kíváncsian várom majd az újabb menüket is!

Az étterem weboldala, és a Facebook-oldala.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6314868534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2019.06.05. 10:57:24

Az az utolsó kép a kenyérszelettel lenyűgöző! :o)
De a kenyérfagyi ötlete is izgalmas. Finom is?

M3Hellrot 2019.06.05. 12:13:44

"Alapanyagokban is hostorizáló"
gondolom
Alapanyagokban is historizáló(?) akart lenni.

Jók a képek. Én nemrég a tatai Platánban voltam a gyerekekkel, csak a desszertekkel lehetett őket a helyükön tartani :D Utána meg kimentek játszani az öreg platán alá. Nem egy gourmet társaság :DDD

wrstjnethn 2019.06.07. 01:51:34

OFF
Csak az én (degenerált) fejemben hangzik "árja hotel"-nek a név??
ON