Zöldmangó-saláta, és magától megszólaló mangalicatarja a chilispecialistánál
2019. május 03. írta: világevő

Zöldmangó-saláta, és magától megszólaló mangalicatarja a chilispecialistánál

Mindenki a vietnami gulyásért zarándokol el a Margít körútra, pedig van ott nagyobb izgalom is!

img_0286_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

A fine dining után komoly street food ámokfutásba kezdett Huszár Krisztián új helye nyilván azonnal komoly nyilvánosságot kapott, rohant mindenki, hogy újra elérhető a Beszállóban népszerűvé vált fúziós gulyás. 

Ilyen volt:

View this post on Instagram

A post shared by Andrea Wasser (@wassera) on

És ilyen lett:

 img_0311_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

De azért nézzük meg egy kicsit közelebbről is, még akkor is, ha ez a poszt most direkt nem erről szól :)

img_0305_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

Ugyanis azért persze nem maradt változatlan a recept, homogénre darált, sőt, pürésített tarjából (+kacsahájból) készült komoly méretű húsgombóc van benne,

img_0313_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

na meg házilag készült, ruganyos udontészta,

img_0296.jpg

és ecetes tojás.

img_0316_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpegEvés közben pedig a vendég saját maga adagolja hozzá fokozatosan a chilit, lime-ot és hasonlókat.

img_0319_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

És persze tényleg szuper, de nagy hiba, hogy szinte mindenki csak ezért jön, pedig vannak itt még felejthetetlen ételek!

Például egy olyan teriyaki, amiben megszólal a mangalicatarja!

img_0339_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

Ezt végül nyersen is megkóstoltam, annyira vonzó...

img_0345_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

img_0347_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

De persze pácolva az igazi. A teriyaki szószra pedig - és ez már huszáros csavar - friss lime kerül, amitől még sokkal érdekesebb lesz!

img_0302_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

De van, ami még ezen is túltesz.

img_0274_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

A nagy befőttes üvegben házilag savanyított zöldmangó, ennek kerül bele a levéből is bőven, hozzá szicíliai datolyaparadicsom, thai bazsalikom és chilis maldon só. 

img_0288_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

Nagyon brutális az összhatás, ahogy egy jó pho-levesben és rengeteg más vietnami ételben, itt is az a lényeg, hogy különböző alapízek lógnak ki az ételből, aztán az egész együtt mégis valami nagyon harmonikusat alkot. Tökéletes.

img_0286_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

Enném salátának, főételnek, desszertnek. 

És még pár életkép:

img_0267_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

Igen, a desszerten is chili.

img_0321_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

img_0329_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

img_0324_szirom_huszar_budapest_vilagevo_jokuti.jpeg

A Szirom Food Bar Facebook-oldala. Weboldala az nincs.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6714800880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2019.05.03. 14:24:48

A zöldmangós saláta nem új találmány, ezzel is kísérletezett már a Beszállóban.

Egyébként van blognak látszó honlapjuk: szirom-ice-cream-specialty-coffee.business.site

darlacko 2019.05.05. 10:45:27

Vietnami gulyás. Kár mindent újragondolni. Ázsiában ezekből az alapanyagokból készült ételek kb. minden második olcsó étteremben kaphatók. Spárga az mondjuk nem, meg mangalica sincs, helyette marha van.
Aki paprikás krumplin nőtt fel, annak ez biztos új...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2019.05.11. 20:11:43

@darlacko: elképzelhető, hogy van, akinek a Margít krt. közelebb esik, mint Ázsia...