Egy hely, ahol épeszű ember nem akar éttermet nyitni
2019. április 04. írta: világevő

Egy hely, ahol épeszű ember nem akar éttermet nyitni

Étterem egy bevásárlóközpontban? Ugyan már! Ráadásul a legrégebbiben, ami ma is őrzi a kommunista 70-es évek minden báját? Közvetlenül a lakótelep és a felüljáró között? Mutatom.

aum.jpg

Ma indul az évezredeken átívelő foodie-túrám Ázsiába, elképesztő helyekre! Itt lehet követni!

A Flórián [üzletközpont Óbudán - vágja rá minden minimum 40 éves ember, aki valaha nézett tévét] talán építésekor, 1976-ban még Budapest modern látványosságai közé tartozott, hiszen ez volt Magyarország első üzletközpontja. Fiatalabbak nyugodtan ugorják, nosztalgikus képek következnek a Fortepanról.

fortepan_69912.jpg

fortepan_93466.jpg

Építés közben:

fortepan_84837.jpg

A környék annyira szexi, hogy még ez a – számomra ismeretlen – brigád is a Flórián teret választotta a bandafotózáshoz.

fortepan_125248.jpg

Na azóta nem sokat fejlődött a tér sármja, az épületen ugyan elvégeztek egy felújítást pár éve, de ez nem érintette igazán a régi értékekeket, megnyugtathatok mindekit, a Flórián ugyanabban a "fényben" tündököl most is, mint gyerekkorunkban.

img_6631.jpg

img_6630.jpg

img_6789.jpg

Itt viszont már látszik a hely:

img_6798.jpg

Ahonnan a kilátás is vetekszik a legszebb tengerparti képeslapokkal:

img_6754.jpg

Ez itt az étterem, még mindig kívülről:

img_6637.jpg

img_6635.jpg

Na de akkor ideje belépni, hiszen itt a belbecs az elég durván meghaladja a külcsínt...

Maga az enteriőr is már nagységrendekkel jobb, mint a kinti világ, de az igazi kellemes meglepetést az ételek okozzák.

A séf - többek közt - a Natura Hillből is ismert Varga Dániel, aki hosszú évek töltött Dél-Kelet Ázsiában, így nem csoda, hogy az ottani élmlnyeit dolgozza fel a legszívesebben. És milyen jól teszi!

img_6717.jpg

Az étlap meglehetősen spontán, főleg ebédidőben, kalandozás DK-Ázsia ízeiben, nem feltétlenük ragaszkodva az autentikussághoz, és persze alaposan átvariálva a tálalást, úgy tűnik, hogy nem csak ízemlékeket hozott haza a séf, hanem rengeteg kiegészítőt is. Csipesz van nála, és nem fél használni.

Ez itt az ő játszótere:

Humusz és papaja:

img_6661.jpg

Csirkemáj, briós, körte:

img_6672.jpg

img_6676.jpg

img_6677.jpg

img_6691.jpg

Főtelek:

Pad thai, csirkemell:

img_6710.jpgSzürkeharcsa, panangcurry, karotta, padronpaprika:

img_6708.jpg

img_6699.jpg

És hozzájuk mindenféle savanyított, marinált zöldségek-gyümölcsök:

img_6693.jpg

img_6707.jpg

És a desszertek:

Matchatea-pannacotta, mangó

img_6724.jpg

img_6750.jpg

Vargabéles (itt lehet lázadozni, hogy "ne hívja vargabélesnek, ha nem is az!")

img_6747.jpg

img_6740.jpg

img_6746.jpg

before:

img_6730.jpg

After:

img_6753.jpg

Feltétlenül meg kell említenem még a kifejezetten profi, de mégis fiatalos és lendületes szervizt, ritka kincs itthon!

A kávé sem csupaszon érkezik...

img_6756.jpg

Nyilván van, akinek ez túlbonyolítottnak tűnik, van is benne valami, de nem véletlenül playground a menü fantázianeve.

Ez itt a séf játszótere, aki hagyja magát bevonni a játékba, az megtapasztalhatja, hogy milyen az, amikor egy séf nem csak a szakácskönyvekből ismerei Dél-Kelet Ázsia ízeit, hanem érti is őket. Az egész menü is hűen türközi azt a kontrasztot és káoszt, amit az étterem jelent a Flórián tér közepén, az üzletközpont aljában.

Aum étterem a Facebookon, gyorsan lájkolja még valaki, mert épp 666 van... És a weboldal.

Az étterem neve egyébként a legautentikusabban a mutató-, és hüvelykujjunk összeérintésével mondható ki, lehetőleg törökülésben, háromra egyszerre: OMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Ma indul az évezredeken átívelő foodie-túrám Ázsiába, elképesztő helyekre! Itt lehet követni!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr5714737919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.