A világ egyik legszebb fine dining étele + JÁTÉK
2018. május 13. írta: világevő

A világ egyik legszebb fine dining étele + JÁTÉK

A világ egyik legszebb ételét készítik a 2 Michelin-csillagos, bécsi Steirereckben, ami egyébként nem mellesleg a World's 50 Best listán is hosszú évek óta a TOP10 környékén tanyázik. Megmutatom.
img_3616.jpg

[És van egy játék is hozzá, ami lehetőséget kínál arra, hogy például élőben is láthasd ennek az ételnek az elkészítését. Részletek a poszt alján.]

Igazából a technológia meglehetősen egyszerű, csak kell hozzá egy gyönyörű hal, ezesetben egy szajbling, amit egy erre a célra elkészített keretben leöntenek 80-90 fokos méhvisszal, majd 15 percen keresztül állni hagyják. Ezidő alatt a hal elkészül, a viasz megdermed, így visszahozzák megmutatni a kifejtését, ezután pedig a végleges étel, már szépen megtálalva érkezik a vendég asztalára.

Így nézett ki minden 2 hete:
(Instán egyébként már több, mint 120 ezren megnézték (a még nem teljes verziót), plusz jó sok profil le is másolta és feltöltötte sajátjaként, ahol szintén keletkezett rengeteg megtekintés, az egyiknél pl 740.000, összesen kb 1 milliónál tart most...)

 Így néz ki képekben a dolog:

dscf5354_steirereck_vienna_wien_austria_michelin_reitbauer_restaurant_vilagevo_jokuti-001.jpg

dscf5362_steirereck_vienna_wien_austria_michelin_reitbauer_restaurant_vilagevo_jokuti-001.jpg

dscf5363_steirereck_vienna_wien_austria_michelin_reitbauer_restaurant_vilagevo_jokuti-001.jpg

dscf5366_steirereck_vienna_wien_austria_michelin_reitbauer_restaurant_vilagevo_jokuti-001.jpg

És a megtálalt étel:

dscf5368_steirereck_vienna_wien_austria_michelin_reitbauer_restaurant_vilagevo_jokuti-001.jpg

Fel fogom majd tenni a teljes menüt is, csak annyira bonyolultak az ételleírások, hogy komoly idő lesz, amíg lefordítgatom azokat németből, most pedig elég sűrű a program épp Tokióban, viszont a játék miatt sürgős volt kiposztolni!

Pár étel mutatóba:

Így néz ki kívülről az étterem (április végén, illetve a téli látogatásomkor):

Heinz Reitbauer, a Steirereck séfje a színpadon lép fel (amit Mautner Zsófival csinálunk) a Gourmet Fesztiválon. Viszont lesznek idén is - a tavaly megkezdett sorozatot folytatva - nagyon izgalmas exluzív programok is! És lehet nyerni is egy páros belépőt, na és egy két fős menüt a szombat déli 'Vidéki ebéd'-re! Olyan nevekkel, mint az encsi Anyukám mondta, vagy a tatai Platán!
A teljes program itt található.

JÁTÉK

A nyeremény: részvétel a szombati 'Vidéki ebéden' 2 fő részére a Gourmet Fesztiválon!
(50.000,- érték, tartalmazza a két fő belépőjét is a nyeremény) 

A feladat:

A kérdések:

- a videó szerint hány perc múlva mutatták meg a megdermedt méhviaszos ételt (felirat is van róla)?

- milyen húsétellel készül a Vidéki ebédre a soproni Erhardt étterem?

- melyik a kedvenced (vagy melyikre vagy a legkíváncsibb) a 'Vasárnapi ebéd' készítői közül?
[még az se kizárt, hogy arra is lehet később jegyet nyerni itt...]

A megfejtéseket emailben várom (vilagevo@gmail.com) kedden délig! Legyen a tárgy mező pontosan az, hogy 'Gourmet Fesztivál', a levélben pedig - a válaszokon kívül - a neved és a telefonszámod.
(a győzteseket emailben értesítem legkésőbb szerdán, a helyszínen vehetik majd át a jegyüket a fesztiváltól, ennek módjáról is megkapják a részletes infót). 

A poszt és a játék a Gourmet Fesztivállal kooperációban készült.

Instagramra még feltettem a legendás kenyér- és sajtkocsik bemutatását is videón, érdemes megnézni!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr3613907028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.05.13. 07:41:44

Olyan rafinált ételeket találnak ki amitől máris jóllaktam

paci13 2018.05.13. 08:41:11

A séf HEINZ REITBAUER!

Emma Paula Keresztanyuja 2018.05.15. 01:54:33

Én pont arra lettem volna még kíváncsi, h hogyan törik ki a méhviaszból a halat úgy, h szépen egy darabban maradjon. Nyilván nem melegíthetik fel a viaszt még egyszer mert akkor megváltozik a hal állaga, vagy de?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2018.05.15. 07:33:27

@Emma Paula Keresztanyuja: az bent a konyhán történik. a fehér lap egy rugalmas szilikon, szerinrem azt kicsit meghajlítják és leemeik (vagy szükség esetén) letörik róla óvatosan a viaszt.