Tahinis, citromos, chilis tészta - nyári hangulat a télben
2016. december 17. írta: világevő

Tahinis, citromos, chilis tészta - nyári hangulat a télben

fullsizerender_36.jpg

[A zöldborsó igazából nem is kellett volna bele, az persze fagyasztott, de végül nem is játszott benne fontos szerepet, a csípős-savanyú ízvilág a tahini és a dió (akár az is elhagyható) ízével bőven teljes élményt ad, szóval elhagyható.]

Fokhagymán és gyömbéren kezdtem, aztán rá a citromszeletkék, chilipehely, só, fekete bors, dió. Egy pár kanál főzővíz a közben készülő tésztából, egy evőkanál tahini és mehet is rá a majdnem teljesen megfőtt tészta, átforgatás, friss citromlé, majd tálaláskor friss korianderlevelek. Összesen nem több, mint a tészta főzés ideje. (Ebben az esetben 11 perc.)

Háttér: DigiLabor.net (textílkép!)

A maradék tahini se fog kárba veszni!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr9612053927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.