Itt vannak az alapanyagok a januári Bocuse d'Orra - és Széll Tamás véleménye
2016. október 20. írta: világevő

Itt vannak az alapanyagok a januári Bocuse d'Orra - és Széll Tamás véleménye

Folyamatosan csepegtetik az infókat a szervezők, van, ami a legvégére marad majd, hogy jobban hasonlítson az éttermi munkára a verseny, de ma is újabb összetevőket árultak el.

bdor1987.jpg

A versenyzők fejenként 2 Bresse-i csirkét kapnak (1,8-2 kg között).

Mivel a feladat a 30 évvel ezelőtti győztes étel, a Bresse-i csirke folyami rákkal volt, ennek tiszteletére valami hasonlót várnak a kiírók, ezúttal definiálták is, hogy miből lehet konkrétan választani a csirkéhez párosítva:

- langusztin
- kék (európai) homár
- amerikai homár
- folyami rák
- gambas

Ezekből tetszőleges mennyiséget lehet majd használni, de persze a pazarlást szigorúan büntetik a konyhai zsűri tagjai.

Tamás már legutóbb reménykedett benne, hogy homár vagy langusztin lehet a párosítás, és kifejezetten örült neki:
"A sósabb, sült bőrös csirke és édeskés homár, vagy langusztin, esetleg Jakabkagyló hálás téma. Happy van!"

És ez a reakciója a blog számára a mostani hírre: 

"Szuperek, ezekre gondoltunk! Jó hír, hogy nincs felső limit, így a tenger gyümölcseinél mi tudjuk beállítani az arányokat. További pozitívum, hogy a csirkezúza, -szív és -máj is rendelkezésre áll, ha szeretnénk. Halas témát várjuk nagyon!"

A haltányér témáját november végén fogják közzétenni.

És hogy lehet ki/bejutni a Bocus d'Orra?

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr1411824695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.