Egy darab cukorborsó egy fogás. A Michelin se tudja, hogy sírjon vagy nevessen
2015. október 06. írta: világevő

Egy darab cukorborsó egy fogás. A Michelin se tudja, hogy sírjon vagy nevessen

Egy csillagos étteremben az egyik fogás egy magányos cukorborsó volt a tányéron, a séf üdvözletével érkezett. 

cqa29wgwsaavurx.jpg

A Michelin-ellenőr kitette Twitterre, a következő megjegyzéssel: 'Nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak'!

Twitteren azóta #mangetoutgate, azaz #cukorborsóbalhé néven folyik erről a diskurzus.

[Update] Itt van a legjobb magyar séfek csattanós válasza a blogon! Hatalmasat alkottak!

Nevessen vagy sírjon? Vajon megtréfálták, vagy a séf villogni akart a minimalista stílusával?

Itt van interjúm egy  Michelin-ellenőrrel az ellenőrökről, itt pedig a csillaggal kapcsolatos leggyakoribb tévedésekről.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr107902986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.06. 13:11:03

Foltos, vagy csak meg van fűszerezve?

tomvor 2015.10.06. 16:58:46

Ha ezzel üdvözöl akkor a véleményét is kifejezte.....

A fickó 2015.10.06. 17:42:25

Nincs ezzel semmi gond, csak ez a séf még nem járt a "Bádog Gundelben" :D

ebella 2015.10.07. 03:11:41

Nem tudják jó dolgukban mit csináljanak. Látják, hogy a szart is örömmel eszed tízszeres áron, ha híres az étterem, hát még rá is játszanak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.10.07. 12:41:49

@ebella: sztem igyekezz megérteni a posztot...
hátha.

----
éljen a szakács:)
álruhás itészek....hát ez nem jött be LOL

Gombperec hídlakó 2015.10.07. 13:23:03

@FILTOL: Szerintem is a szakács csak egyszerűen így közölte, mi a véleménye a Michelin csillagról.
Amúgy az is igaz, hogy ha a tesztelő esetleg pozitív cikket ír erről a fogásról, simán lenne egy csomó sznob, aki már másnap ott tolongana, hogy 40 euróért ehessen egyet.

a fidesz csak lopni tud 2015.10.07. 14:36:22

Ez van, ha a sok sznob egy paprikás krumpliért is hajlandó kifizetni 5-6 számjegyű összeget mert csillag alakzatba rendezik a tányéron.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.10.07. 14:38:07

@a fidesz csak lopni tud: hú, a Tantiban az a 350 ezres paprikás krumpli tényleg jó volt!

altimus 2015.10.07. 14:45:29

nyilvan vicc a dolog, gondolom felismertek a tesztelot.

amugy ez a "fogas" nyilvan nem resze maganak a degusztacios menunek. egy normalis degusztacios menu 6-8 fogasa kozott szoktak kisebb izfalatokat adni, hogy teljen az ido ha varni kell, meg at is kell valahogy az eteleket vezetni. ha ez egy ilyen osszekoto falat volt akkor nincs vele semmi baj amugy.

Bafana 2015.10.07. 15:00:44

Lehet, hogy egy modern, alternatív művészet, amit a többség úgysem ért. Olyan, mint egy avangard kiállításnál egy darab szar a küszöbön. Aki nem érti meg a modern kor eszméjét, az csak egy maradi őskövület.

sárospataki 2015.10.07. 16:20:18

Lejárt az esztétizáló konyhaművészet kora :-) :-)

Pink Petsch 2015.10.07. 16:25:53

Azon tűnödtem, mi az a sárgás, orrváladéknak tűnő izé a borsón, de aztán rájöttem, hogy inkább nem akarom tudni.

sutyerák 2015.10.07. 17:21:12

egyszer voltam a kacsavendéglőben rokonaim ötletére,-ahol igaz,hogy herendibe hamuzhattam,meg a kis pincérnő a partedlit a pólómnyakába nyomta,de éhesebb lettem,miután kijöttünk. olyan 50 ezer körüliért.
-meghívtam őket nagymama palacsintázójába onnan nem messze,-vagy 8-10et betoltam .
az többet ért.

Pál Kovács 2015.10.07. 18:39:43

A szakács ajánlása: kapja be.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.10.07. 21:09:50

Hétfőn már kiposztolta a Michelin, hogy nem nekik szólt a kaja, mindenki ugyanazt kapta.
Csak érdekességként: a Tantiról is posztolt ma az angol Michelin :)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.10.07. 21:09:50

Hétfőn már kiposztolta a Michelin, hogy nem nekik szólt a kaja, mindenki ugyanazt kapta.
Csak érdekességként: a Tantiról is posztolt ma az angol Michelin :)