15 perces, finom tésztaétel. És van benne valami különleges...
2015. június 30. írta: világevő

15 perces, finom tésztaétel. És van benne valami különleges...

Épp annyi idő alatt elkészül, amíg a tészta megfő. Ízes, tartalmas, teljes értékű, mégse nehéz. És a különlegessége? Vegán!

sam_1901.JPG

Tejszínes tésztaszószt akartam csinálni, erőteljes ízekkel, aztán rá kellett jönnöm, hogy hiába forr a főzővíz, ha nincs otthon tejszín. Volt viszont a kamrában pár egyéb alapanyag, amik együtt végül kiadtak egy nagyon jó szószt, és még ráadásul vegán is a teljes étel, anélkül, hogy bármi is hiányozna belőle egy húsevőnek. [Én tehéntejjel csináltam, de annak itt nincs jelentősége.]

sam_1898.JPG

Hozzávalók:

1,5 dl szójatej
2-3 evőkanál tahini
1 nagy marék napraforgómag
fél marék dió/fenyőmag
2 evőkanál dijoni mustár
3 gerezd fokhagyma
Chili
Szerecsendió

Bors

És persze tészta, pl tortiglioni, mint a képen.

A mix lehet nyugodtan kicsit hígabb, vagy sűrűbb, mert úgyis összefőzzük kicsit a tésztával, azaz leöntjük teljesen a főzővizet, ha híg a szósz, vagy hagyunk kicsit többet belőle, ha sűrű.

Elkészítés:

Elkezdek vizet forralni a tésztafőzéshez. Egy botmixerrel (vagy robotgéppel) összedarálom a száraz összetevőket (kivéve a tésztát), majd hozzákeverem a tejet, tahinit, mustárt is, fűszerezem. Maradhat nyugodtan kicsit darabos, nem kell teljesen homogénnek lennie. A tésztáról – 1-2 perccel a csomagoláson feltüntetett idő előtt – leöntöm a víz nagyját, hozzáöntöm a tésztaszószt és így főzöm készre.

Tálaláskor frissen reszelek/őrölök még rá borsot, szerecsendiót, friss bazsalikommal díszítem.

Érdemes nagyobb adagot csinálni, mert fél nap alatt még jobban összeérnek az ízek. 

Ez is egy különleges recept, de kicsit sem vegán.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr557581308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.