Ennél durvább grillezést még elképzelni sem lehet!
2015. május 20. írta: világevő

Ennél durvább grillezést még elképzelni sem lehet!

Persze, a lávaköves grill is jópofa, na meg a barkácsáruházak kínálatában is felbukkannak aranyos gagyi szerkezetek. De ez valami egészen hihetetlen!

lavasteak.jpg

Valódi lávával grilleznek az igazi nehézfiúk:

Na ilyen nem lesz a Gourmet Fesztiválon, de például igazi BBQ igen! Az most egy kicsit (nagyon lefoglal), de hamarosan lesz erőm megint értelmes posztokat is írni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr487477254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pörköltszaft 2015.05.21. 08:55:43

nyehhehehe, kár, hogy szarrá égett az egész 1600 C-on 10 mp alatt, meg hát ugye az égéstermék tartó sem tűnik újrahasznosíthatónak.... ami odafolyott az ott is marad.. :D de persze viccnek jó volt.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.05.21. 09:15:23

@Pörköltszaft: az is valami, hogy a grillrács nem olvadt meg legalább :) majd a következő kitörésnél magasabbra teszik... :)

Attila Kovácsi 2015.05.21. 11:47:53

Elég macerás lehetett találni egy működő tűzhányót a lávához

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.05.21. 11:53:28

@Attila Kovácsi: szerintem épp az ilyen telkekre lehet hatékonyan alkudni.

UV pót 2015.05.21. 12:11:36

Ez nem láva, hanem üveg.

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2015.05.21. 13:26:21

ettől az elszenesedett hústól fogják a jó kis rákot kapni ha megeszik, jól tönkrevágtak vagy 20 ezer forintnyi gyönyörű húst

Mészáros Laci 2015.05.21. 13:56:35

azért elég meleg lehetett, a színe alapján 1200-1300 fok körül

Mészáros Laci 2015.05.21. 13:57:25

@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ:

rákot kapnak a marhahústól, akár égett, akár nem.

protézisesh 2015.05.21. 14:16:36

@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: ha odafigyel, nem égeti el. ahogy más is írta, üveg, nem pedig valódi láva.

Egy ekkora T-bone 60-80dkg között van, a Sparban 3290Ft kilója. Szlovén marha, ausztriában vágva. vagyis összesen mondjuk 10.000 Ft van a rácson, nem 20.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.05.21. 15:50:11

@Mészáros Laci: sőt, minden hústól. Meg a zöldségtől is.

TE EGYÉL FÉNYT.

Mészáros Laci 2015.05.21. 16:02:45

@enpera:

az is jó ötlet, még újságba is lehet kerülni vele. de a vörös húsok fogyasztása tényleg nagyon szorosan korrelál a vastagbélrákkal. konkrétan, ahol kulturális okokból nem esznek vörös húst, ott gyakorlatilag nincs vastagbélrák, Japánban pl az amerikai étkezési szokások térnyeréséig nem volt, mostanra meg a városokban kb elérte az amerikai szintet. bővebben colorectal cancer, red meat kulccsal keresve találsz, ha érdekel.

most belegondolva, a biztonság érdekében inkább hülye maradok és nem eszek vörös fényt sem, ki tudja, hátha a szín miatt van az egész.

Rwindx 2015.05.21. 17:25:15

Valahogy nem győzött meg annyira, hogy ki akarjam próbálni.

A csapos közbeszól 2015.05.21. 17:25:23

Amennyi vegyszert megesznek az amerikai marhák az agyon vegyszerezett és génkezelt takarmánnyal már a marháknak is vastagbélrákja lenne ha megérnék azt a kort.

Lehet, hogy nagyon odafigyelnek az amerikai élelmiszer ipari előírásokra, de gondolom ott is csak annyira, hogy az illetékes feldolgozó ipari lobbinak ne fájjon.

Egyébként meg, én akkor kezdtem volna grillezni, amikor már elkezdett megszilárdulni a folyam. Lehet hogy lassabban sült volna meg, de legalább nem kokszolódott volna.

...elmúlik... 2015.05.21. 20:56:06

Hát nem tudom a fiúk mihez értenek, de a hús sütéshez nem, annyi biztos.

rambo13 2015.05.21. 21:22:25

@protézisesh: ezek alapján mégiscsak láva lesz:
lava-dev.syr.edu/