Világevő Séfverseny - képekben
2014. szeptember 16. írta: világevő

Világevő Séfverseny - képekben

Tegnap sikeresen lezajlott a Világevő Séfverseny, saját szervezésben és megvalósításban, persze rengetegen segítettek a megvalósításban! Fotós tudósítás a versenyről.

photo.JPG

A verseny lényege a közérthető örömfőzés: hétköznapi meglepetés-alapanyagokból főznek maximum 2 óra alatt egyszerű konyhai eszközökkel a legjobb séfek.
Írok majd még persze részletesen is róla, de elsőként jöjjenek az eredmények és persze az ételfotók!

A végeredmény: 

DSC_0397-Zirig Árpád - Táfelspicc.JPG

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Közben elkészült a videó is a versenyről, nagyon ajánlom!

És a köszönetnyilvánítások:

-Géró Zsuzsinak a rengeteg szervezőmunkáért

-a zsűrinek a sok jó tanácsért, a profi munkáért és a szakértelméért, teljes odaadással vetették bele magukat a munkába, nagyon alapos elemzést készítettek minden egyes fogásról, finomították és véglegesítették a szempontrendszert és a verseny közben is végig figyelemmel kísérték a munkát, de akár be is segítettek a versenyzőknek, persze szigorúan a kiegyensúlyozottság jegyében:

Szulló Szabina (Onyx, zsűrielnök) és abc-sorrendben Csapody Balázs (Kistücsök), Harmath Csaba, Segal Viktor!

A versenyzőknek a felkészülésért, hogy szabadnapjukat, pihenőidejüket feláldozták azért, hogy még többet dolgozzanak, vállalták a kihívást, a szokatlan körülményeket, a rizikót, és nagyon komoly ételeket készítettek el két óra alatt. És nem féltek rangidősként, vagy éppen Michelin-csillagosként összemérni az erejüket a többiekkel!

Ádám Csaba, Olimpia - Budapest
Bicsár Attila, Alabárdos - Budapest
Bíró Lajos, Bock - Budapest
Pataky Péter, IKON - Debrecen
Sárközi Ákos, Borkonyha - Budapest
Takács Lajos, Lacipecsenye - Budapest
Varju Viktor, Bock - Budapest
Wolf András, Salon - Budapest
Az ételfotókat Fekete Antonio készítette, aki nem mellesleg a Salon étterem egyik séfje is! További információ a fotós munkásságáról itt.

A lépcsős csoportképet Zirig Árpád - Táfelspicc készítette!

A tányérok: Monca Details, The tableware destination and more… Sok világmárka hazai képviselője.
http://moncadetails.com

DSC_3491Designfood_Antonio_Photography.jpg

Az alapanyagok származási helye is fontos volt, hogy megmutassuk, hogy - ha némi utánajárással is, de elérhető már kiváló minőség itthon is:

Fekete Bárány manufaktúra, Balatonhenye, mangalica, zöldségek (színes céklák, sárgarépa, cukkini, tök). Járosi Tamás és Lívia egyéni vállalkozása a Balaton északi partján, ebből nőtt ki a füredi Malackrumpli bisztró és a bio- és termelői piac is. [itt írtam róluk részletesebben is.]

DSC_3425Designfood_Antonio_Photography-2.jpg

Szigetközi víz, természetes ivóvíz a Szigetköz szívéből (“A borkóstoláshoz a szénsavmentes Szigetközi Friss Víz kifejezetten jó. Ásványi anyag tartalma, keménysége optimális. Szájba véve selymes, szinte a borok kerekségéhez hasonlítható puha textúrát érzünk benne, íze teljesen neutrális.” dr. Mészáros Gabriella - Borkollégium)

Grofie, a magas minőségű zöldfűszereket a hazai Grofie startup biztosítja, amely saláta-, gyógy- és fűszernövényeket életben tartó rendszerek fejlesztésével és bérbeadásával foglalkozik. Az ismertebb fajokon kívül a cég olyan növényeket is kínál rendszereibe, amelyek eddig nem voltak használatosak a magyar konyhapultokon.

10330419_4586715924027_7697548520071488423_n.JPG

Fotó: Harmath Csaba

Kőteleki Kaptár, Kőtelek, tiszta termelői méz, többek közt a Costes étterem beszállítója.

És akkor az elkészült ételek az elkészülés sorrendjében.

Két óra alatt, meglepetés tematikával és alapanyagokkal (1 fő alapanyagot hozhattak a séfek, plusz 1 mártás vagy alaplét), egyszerű konyhai eszközökkel dolgozva.

Wolf Andras: tálalás különdíjas!
Salon
Báránymáj krumplipürével és csillagánizsos almapürével.

Ádám Csaba: 2. helyezett!
Olimpia [korábbi posztom az Olimpiáról itt.]
Borjúsült mangalicacsászárral, shisós krumplipürével, citromolajos jus-vel és yuzukrémmel.

Pataky Péter
Ikon [Korábbi posztom az Ikonról itt.]
Tiszai harcsafilé házi savanyúsággal.

DSC_3873Designfood_Antonio_Photography.jpg

Sárközi Ákos: 1. helyezett!
Borkonyha [Ákos és a Michelin-csillag hihetetlen története.]
Rakott borjúnyelv mangalicapörccel és idényzöldségekkel.

Takács Lajos
Lacipecsenye [Korábbi posztom Takács Lajosról itt.]
Madras curry zöldségekkel, gyöngytyúkkal és mangalica bon-bonnal.

Bicsár Attila: anyaghasználat különdíj!
Alabárdos
Mangalicagulyás, sárgarépa textúrák, sárgarépás gnocchival és répasalátával.

Varju Viktor
Bock
Fekete krumplirizotto padlizsánnal töltött tintahallal és mangalicatepertővel.

Bíró Lajos
Bock
Paprikás csirke hamis szarvasgombával, mangalicaoldalas mócsinggal.

És itt lehet megnézni az RTL Híradó tudósítását a versenyről!

Közben elkészült a videó is a versenyről, nagyon ajánlom!

Folytatjuk!

JÁTÉK! Még mindig be lehet szállni pár napig a nagyon különleges Világevő-Chili&Vanília játékba!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr706702603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emul 2014.09.17. 09:22:33

Ez zsir. Pont most olvastam az indexes cikket is a dologrol.
Tudom hogy nem er telhetetlenkedni de a legkozelebbi alkalomra tok jo lenne meggyozni valami csatornat hogy ha ugyan nem is kozvetiti akkor legalabb egy 20 perces anyagot dobjanak ossze belole par apro riporttal. Ilyen eros mezonybol siman lehetne 2 oras musort is csinalni hogy erdekes maradjon, sztem csak Biro Lajossal ki lehet tolteni a felet.
Lenyeg a lenyeg, koszi szepen, jo volt olvasni meg a kepeket nezegetni, egy ilyen esemenyre egyszer szivesen bekukucskalnek nezokent

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.09.17. 09:32:27

@emul: köszi szépen!
és ér telhetetlenkedni, sőt, én is nagy dolgokat akarok még ezzel, na meg lesz is belőle profi videó, igaz, 3-4 perces, hogy a hangulatot visszaadja. Aztán a jövőben még vannak nagy tervek, ez még csak egy főpróba volt!

2014.09.17. 11:46:28

Ezek fotónak jobbak, mint ételnek. Bárcsak tudnám értékelni a helyén, de tartok tőle, hogy itt éhen maradnék. Alig láttam olyat, ami felveszi a versenyt egy rendes, hétköznapi étellel — és nem a menzai kelkáposztafőzelékre vagy pizzára gondolok.

Savior 2014.09.19. 17:56:21

Szerintem is nagyon jó, de az Index cikk kicsit felháborító volt, mert úgy írt az egészről, mintha ez lenne az első ilyen verseny. Hagyomány és Evolúció, anyone?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.09.19. 19:12:32

@Savior: Nem tudom, hogy pontosan mire írta az Index ezt, de nyilván léteznek még szakácsversenyek. Ha arra gondolt a cikk, hogy milyen komoly versenyzőgárda volt, akkor teljesen igaza van, a H&E-n nem az első vonal, nem első sorban a séfek indulnak, hanem az alacsonyabb rangúak, sokan az itt indulók alatt dolgoznak, vagy kevésbé rangos éttermekből érkeztek. De gondolhatott az örömfőzés jellegre, vagy a profi technológia hiányára is pl.