Gasztroidőutazás: csimpánzzal étterembe, spagettizabálás és radarral főzés
2014. április 21. írta: világevő

Gasztroidőutazás: csimpánzzal étterembe, spagettizabálás és radarral főzés

A brit Pathé cég felpakolta az elmúlt évtizedekben gyártott filmhíradóit a netre, összegyűjtöttem a rengeteg anyag közül a legérdekesebb gasztronómiai témájúakat, vannak közte rettentő viccesek és érdekesek is.

spagetti.png

Érdekesség egyébként, hogy itthon sokkal hamarabb rukkolt elő hasonlóval a - főleg Kitzinger Dávid nevéhez köthető - NAVA, ahol már több éve elkezdték felpakolni a régi híradókat, profin katalogizálva. De akkor nézzük, milyen kincsekre lehet bukkanni a briteknél.

Egy magyar téma, magyarul, helyenként váratlanul önkritikus hangvétellel és fájdalmas szóviccekkel:

(legalul lesz a csúcs!)

Az első mikroétterem, ahol másodpercek alatt készül el minden, 'cooking with radar':

Bajusz urak boxkesztyűben és csinos hölgyek csapnak össze a spagettievő versenyen:

Csigaevés és brit humor: 'Franciaországban megeszik, mert escargot-nak hívják':

Az extravagáns pár, akik csimpánzzal mennek vacsorázni:

A mesés kelet megjelenése:

Itt van például egy zseniális 'két sebességű étterem' 1965-ből, ahol hihetetlen figurák és ruhák is megcsodálhatók, na meg az igazi limbó!

Hercegnői látogatás a gyarmaton, persze jó kis tengeri kajákkal: 

 Futószalag 1926-ból:

 A BBQ/grillétterem megjelenése: 

 Mozgó menza (1948):

 Egy - ott már méltán elfeledett - műfaj, a középkori étterem: 

 Gasztroegyeveleg a magyar (vakpalis) híradóból, van itt minden! 

 Aki kicsit frissebbre vágyik, hamarosan indul a gasztrovideocsatornám a YouTube-on, érdemes feliratkozni, nem fáj, viszont lesz Vietnam, Párizs, Portugália, Tunézia és még sok-sok más!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr986060151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.