Séfek és bloggerek összecsapásának indult...
2013. április 25. írta: világevő

Séfek és bloggerek összecsapásának indult...

...aztán egész jó móka lett belőle, és közben mé készült egy sok fogásos ünnepélyes vacsora is, a majdnem 100 vendég nagy örömére.

20130324 Halaszbastya.jpgAz alapötlet az vot, hogy a Halászbástya étterem összehozza a két tábort, ahol némi rivalizálás keretében összemérhetik az erejüket a gasztro témában okoskodó bloggerek és a profi séfek, szakácsok. Aztán csiszolódott a koncepció és végül arra jutottunk, hogy tulajdonképpen azért mégiscsak a vendégek érdekeit kell itt figyelembe venni a leginkább, azaz ők kapjanak a lehető legjobb menüt, és közben szórakozzanak is jól. [Érdemes egyébként elolvasni a városban blog kifejezetten szórakoztató írását is.]

 

A hat fogást tehát egy-egy séf-blogger páros találta ki, persze az az adott párostól függött, hogy mennyire kooperáltak a kreatív stádiumban és az előkészítésben. Esetünkben a munka oroszlánrészét én végeztem, a velem összesorsolt párom, Tobai Róbert pedig learatta érte a babérokat. (vicc) Itt éppen aratunk:

_MG_0298.jpg

Itt csak én aratok: (A kissé(?) szkeptikus arckifejezés a Kávékotygós blog szerzőjéhez tartozik...)

_MG_0555.jpg

_MG_0404.jpg

Hogy aznap este végig szívszaggatóan tudjak sántikálni a konyhában és a vendégek között, előző este végigfutottam Budapest összes hídján a Megyeritől a Lágymányosiig sok más lelkes futóval együtt:

62363_493860913996716_798395668_n.jpg

A teljes banda így állt össze, nyomokban ismerős arcokat is tartalmazhat:

_MG_9911.jpg

Nem csak mosolygásból és derűből áll össze a konyhai munka. Ja de.

_MG_0188.jpg

Prezentálni is kellett az ételeket a vendégeknek a konyhából, ők monitorokon követték a konyhai melót. Ami bonyolult volt, azt vele mondattam el:

_MG_0217.jpg

És ez lett a kooperációnk eredmény, nyúl rizottóval, medvehagymapesztóval

_MG_0249.jpg

Így néz ki sokan:_MG_0250.jpg

Azért a vendégeknek igyekeztem megmutatni, hogy kié az érdem:

_MG_0270.jpg

Na ez viszont valódi munka, a nagyon forró nyúlkorongokat kell felpakolnom a rizottó tetejére, persze a szebbik felével felfelé, megfelelően kiegyensúlyozva, miközben a másik oldalon már a könyökével bökdös a zord Hammer.

_MG_0211.jpg_MG_0206.jpgItt meg állítólag boldogan falatoztam egy másik páros által készített gombás borjúnyakból, de ezt az információt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom.

_MG_0483.jpg_MG_0491.jpgNagyon finom volt.

 

Fotó: Erdőháti Áron.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr385247288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.04.26. 10:45:30

megtaláltam magam az egyik képen :D

Taurusz 2013.04.26. 21:51:35

Hm... az ilyeneket irigylem tőled :) Jó buli lehetett.