Wabi-sabi
2012. július 20. írta: világevő

Wabi-sabi

Na ez milyen? Szerintem lenyűgöző.

Screen shot 2012-07-20 at 11.04.14 AM.png

Teljes képernyőben az igazi!

Japán konyháról még a VIlágevőn, illetve októberben Világevő Japán Gasztrotúra!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr904667727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bibó 2012.07.20. 11:31:42

Par perccel 12 ora elott egz ilyet bedobni: allatkinzas!

protézisesh 2012.07.20. 12:07:49

a nyers halakat kihagynám, a többi jöhet

mézescsók 2012.07.20. 14:33:52

Rendkivül látványos, valóban lenyügöző, de étkezés szempontjából sznob.
Nem minden finom, ami nyers, ami virág, ami hal, stb., de mostanában divat az ilyesmitől elájulni. Az én ízlésem hagyományos, nem szégyenlem és elfogadom, hogy másé másmilyen. De az ízlelőbimbóim meg sem moccannak, ha ilyesmit látok a tányéromon.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.07.20. 14:44:04

@mézescsók: természetesen joga van az ízlelőbimbóidnak lustálkodni :), de azért hidd el, ezen szinten ez nem parasztvakítás, ezek a nyers halak azért nyersek, mert úgy a legfinomabbak, volt alkalmam ilyesmit enni már, és zseniális.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2012.07.20. 18:48:50

A nyers hal tényleg finom, nagyon szeretem. Kiotóban egyszer egy olyan helyen ettem, ahol viszont nyers csirkehúst (!) szolgáltak fel. Mondjuk az se volt rossz, de egy alkalom bőven elég volt :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.07.20. 19:04:41

@安徳拉希: az komoly lehetett, olyat is csak japánban mernék megkóstolni... :)

letmetellyou 2012.07.20. 19:05:58

nem fossák össze magukat ettől a sok szartól?

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2012.07.20. 19:07:59

@világevő: Néztem is, hogy mi van, nem sütik meg? :)) Sajnos nem emlékszem a hely nevére, csak annyi rémlik, hogy a Pontocsó (先斗町) egyik kis mellékutcájában volt az étterem, az első emeleten.

Scarg71 2012.07.20. 19:55:04

Szerintem érdemes kitörni a rántott hús, pörkölt, töltött káposzta "bermudaháromszögéből". A nyers hal, ahogy a japánok készítik egyszerűen fantasztikus, még akkor is, ha ez sokak számára nehezen elképzelhető. És ne feledkezzünk meg a látványról az ízek és illatok mellett. Én ugyanis éhes lettem tőle. :)

protézisesh 2012.07.23. 16:22:03

@Scarg71: már rég kitörtünk, de a nyers halnak HALÍZE van, ami sokakat (engem is) elriaszt. Ha úgy szocializálódtál, hogy a füstös-sós-grilles ízek a finomak, akkor a nyers halat nem veszed feltétlenül ételszámba. Ellenben a teljes török, texmex meg úgy általában a természetközeli népek konyhájával, ahol naaagy darab húsokat kevés sóval a parázs fölé löknek, oszt jóvan. A hínárlevélbe tekert nyershalas rizs ezzel szemben max. érdekesség lehet, nem étel. :)

Látvány? ÉTEL: www.sunrisefoods.com/store/media/beef/porterhouse-steak

asztaldísz: www.rebelliousarabgirl.net/pictures/2006/09/birthday_sushi.jpg