Gourmet Fesztivál 2012
2012. június 08. írta: világevő

Gourmet Fesztivál 2012

Tegnap elkezdődött a szakmai nappal a Gourmet Fesztivál, kisebb területen, mint tavaly, de legalább olyan izgalmas ételekkel és programokkal. Önfeláldozó módon igyekeztem rengeteg dolgot megkóstolni a kínálatból, ebből raktam össze egy fényképes tudósítást, persze bőven nem komplett a beszámoló, ez csak egy szelet a palettából, most látom, hogy milyen rengeteg dolgot nem sikerült megnézni, de szerencsére van még 3 nap. Biztos lehet majd hibát találni ebben is, de én megmondom őszintén: rettenetesen örülök neki, hogy van egy ilyen nívós gasztronómiai rendezvény Magyarországon.

Először pár életkép, aztán következzen az ételek és séfek. És további kóstolgatás után megpróbálok majd összerakni egy listát a személyes kedvencekből holnapra.


Itt van a fesztivál teljes menüje, ahol sikerült, fotóztam is, ételeket is, séfeket is.

21
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval



67
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
Vanília, cseresznye és bodza

Agárdi Pálinka Vendéglő
Rozmaringos sertésköröm és szív Agárdi Szilvapálinkás pecsenyelével pirított tavaszi zöldségekkel
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal
Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával

Anyukám Mondta
Lampredotto
Ropogós malacfül csicseriborsóval
Kemencében sült variációk



Arany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló


Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa



Bock Bisztró
Libamájas „rúzs”
Homár cappuccino
Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Hideg töltött paprika



Borkonyha
Kovászos uborka nyalóka
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával



Chateau Visz
Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

Chianti
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza

Costes
Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)

Fülemüle
Gazpacho
Marinált töltött libanyak
Sólet házilag füstölt marhahússal
Balzsamecetes, olivás fehérbab baby polip-kagylóraguval
Toszkán pacalragu
Fülemüle diós-almás-mákos nudli

Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

Jankovich kúria
Kimchi, Kimbab, Bulgogi
Malacpofa kovászolt káposztáva

Káli Art Inn
Orgona krémleves
Körömpörkölt rilette
Joghurtos uborkasaláta krém
Káli Mandulás csokitorta
Cigánymeggy kompót craime freche

Kistücsök
Egy hideg előétel friss sajtból
Sajtmanufaktúra szelekció

La Mareda
Malackocsonya 3 ízzel: Zöldtorma, Chili, Lime
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val

Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Érlelt marha oldalas "steak" sváb sufnúdlival, verjus mártással
Delikát ízelítők, Gere szőlőmag olaj és Verjus kóstoló
Saját, házi készítésű sajtok kóstolása

Mezzo Kuzin Konyhaklub
Kuzin hamburger házi zsemlében

Mezzo Kuzin
Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Borjúpofa vadasan szalvétagombócon

nU
Meglepetés

Olimpia
Meglepetés

Pastrami
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel

Pest-Buda Bisztró
kézműves kovászolt kenyérlángos: kolbászos-tojásos-lecsós
házi tokaji aszús kolbász, ropogós kenyerlángossal

Pierrot
pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel

Rókusfalvy Fogadó és Sonkamester
Etyeki sonka szelekció
Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon

Rosenstein
Kacsahús krém, házi savanyú válogatással
Liba salsiccia sült paprikamártással,pászka tócsnival
Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
Flódni macaron

Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

Salon Étterem (New York Boscolo)
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Kacsasült káposztás cvekedlivel
Eper bodza
Édeskömény szörp, Rebarbara szörp

Spazio Manuel Café
Almavíz házi derelyével
Fekete ravioli mozzarellával és szárított paradicsommal töltve
Zöld tagliatelle kecskeraguval

Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal

Viator
Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel
Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
Karamellás házi bodza szörp

Villa Bagatelle
Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Joghurtos parajfőzelék sous-vide nyúlcombbal
Csigatorony

VS
Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával
Malacsajt rilette bodzás uborkával és céklával

Walter
Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

Tudod már, hogy hol folytatja Huszár Krisztián a Mák után?

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr594572786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2012.06.08. 11:05:02

lollypop = NYALÓKA magyarul.

egyik-másik fogás kimondottan étvágygerjesztő.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.06.08. 14:30:04

Hát, a Vörös Kaviárba nyaltam volna bele, szívesen. A többi átlag sznobmenü, biztos izgi a legtöbb, de valójában semmi érdekes. De aki a flódnimaccaront kitalálta, azt én is megdobálnám vele, hátha leszokik az ilyen fasságokról...

redsea 2012.06.08. 15:54:07

Milyen árakon kínálják a kóstolókat az éttermek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.08. 16:20:36

@protézisesh: nekem is bejonnek
kostolasra, ami mondjuk a cel, meg abszolutli
lehet sznob lettem ezen a forro juniusi delelotton

redsea 2012.06.08. 21:01:50

Annyiból volt csalóka, hogy az ételeket nem mindig tudták abban a minőségben elkészíteni (a 8 próbából 3-at tartottam minden szempontból tökéletesnek), mint az éttermekben. Igy pont azt a célt nem éri el, hogy az értő, de az adott éttermet még nem ismerő közönséget bevonzza.
A higéniára is érdemes lenne több hangsúlyt fektetni, mindannyian sejtjük, hogy mi zajlik a színfalak mögött, de élőben látni, hogy a különben nívós és makulátlan étterem séfje nem tiszta kézzel nyúl az alapanyagokhoz, nem szerencsés.
Ezt leszámítva egy élmény volt.

ehran 2012.06.09. 00:59:53

@efes: Hogy flódnis-e a flódnimacaron az egy dolog, viszont igen jó mákos macaronnak bizonyult. Én mondjuk valami citrusos-fehércokis töltelékkel képzelném el igazán, de tényleg jól sikerült a tészta része.

ehran 2012.06.09. 01:01:43

...fehércsokis...

Attilajukkaja 2012.06.11. 20:23:47

Minden nagyon izlett, csak a Borkonyha kovaszosuborka nyalokaja/sorbetje fogott ki rajtam. Borzasztoan rossz volt! Egy tulsozott-kaprozott valami, amit ha csak nyalogatsz, egy ido utan elhalnak az izlelobimboid. Ezert muszaj harapnod, amitol meg rosszabb lesz, mert a jeghideg darabok a szadban koncentraltan olvadnak szet. Uborka talan nem is volt benne, csak sozott kaporkoncentratum. Brrr...
A tobbi viszont nagyon finom volt. Kedvencem talan a Bock Bistro homar cappuccinoja volt, aminek az elnevezese nagyon megteveszto, mert Hal' Istennek nincs benne kave, csak habositott tejszinnel talaljak. Ettol lett cappuccino (???).

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.06.12. 10:47:58

@Attilajukkaja: nekem ízlett a kovászosuborka is amúgy, de ez részletkérdés, viszont ahhoz képest, hogy ettél sok jót és egy rosszat, elég aránytalan a kommented. (bocs, hogy szóvá teszem, de ez a blog a gasztronómia pozitív oldaláról szól alapvetően, panazskodni rengeteg helyen lehet.)
igen, ez a cappuccino név elég elterjedt külföldön is, és csak a formára/állagra utal általában.

Attilajukkaja 2012.06.12. 11:29:23

@világevő:
"ez a blog a gasztronómia pozitív oldaláról szól alapvetően, panazskodni rengeteg helyen lehet"
Ertettem, Uram!!! Bocsanat, hogy EGY etelrol megfogalmazott negativ velemenyemmel ennyire megzavartam a koreit... Igerem, eloszor es utoljara tettem!!! Tovabbi jo vilagevoskodest!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.01.15. 15:12:55

@Attilajukkaja: most látom, ez itt egy besértődés volt? :) idén is tart még? :)

Attilajukkaja 2013.01.15. 16:27:55

@világevő:
Sza'mit?
....Kulonben sem tartottam be a szavamat. Azota a vietnami etteremrol is irtam egy csalodott bejegyzest, mert az altalad leirt vacsorakbol kiindulva kicsit tobbet vartam toluk, amikor betevedtem hozzajuk. Magamban persze rad kentem az egeszet. Nem az etteremre, mert nem ok keltettek bennem hamis illuziokat. De azota megertettem, hogy ez is csak egy magyarositott vietnami gyorskonyha, csak a te kedvedert keszitenek kulonleges etkeket. Gratulalok! A szervezett vietnami vacsorakat egy nagyszeru kezdemenyezesnek tartom!
(Nagyon szeretem a vietnami konyhat, de nehezen talalom meg itthon.)

Es igen, besertdotem. Eloszor. Aztan valami sokkal rosszabb, sulyosabb erzes fogott el. Idezlek: "ez a blog a gasztronómia pozitív oldaláról szól alapvetően, panazskodni rengeteg helyen lehet".
Erre nem tudtam mit valaszolni, mert gonoszul mellbevagott. Pfuuu!

Ha tenyleg ugy gondolod, hogy a bejegyzeseidre csak pozitiv visszajelzeseket varsz, akkor ram nyilvanvaloan nem szamithatsz a jovoben sem.

Tovabbi sikeres munkat!
Amugy nagyon szeretem a blogodat! :o)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.01.15. 16:36:10

@Attilajukkaja: persze, hogy számít! különben nem kérdezném. Nem, nem számítok csak pozitív reakciókra, de alapvetően valóban az a célom, hogy a jó dolgokat kiemeljük és támogassuk.
És köszi :)