A legegyszerűbb tavaszi vacsora
2012. április 21. írta: világevő

A legegyszerűbb tavaszi vacsora

Összesen három összetevő kell hozzá, és szerintem egy teljes értékű, izgalmas, férfias, de mégis egyben nőies és tavaszias vacsora. Az elkészítési idő sem több 20 percnél, és még edényből se kell sokat piszkolni, összesen egy serpenyő elég.

Ami kell:

-egy jó steakhús (esetemben egy gyönyörű, márványos ribeye a Hentesutánzattól)

-egy adag zöld spárga

-egy salotta hagyma

 

Azaz összesen ennyi: (plusz zsiradék, só, bors)

És az elkészítés:

a sózott-borsozott steak mehet bele a forró serpenyőbe, ahol pár (vastagságtól és hústól függően 4-5 perc) percig sütjük mindkét oldalát. Én még zsiradékot se tettem alá, az új Scanpan álomserpenyőmbe ugyanis ez se kell, azt fedeztem ma fel, hogy még elmosni is öröm, pedig sose szerettem mosogatni...

 

Közben kényelmesen fel lehet aprítani a salottát. A hús megy lefedve pihenni, hogy visszamenjenek a húslevek a szélébe is. A hagymát olívajon (és vajon) üvegesre pirítjuk, ezalatt a spárga kemény végét letörjük, megy a kukába a zöldségalaplébe, a többit pedig kb. egy centis darabokra vágjuk.

 

Feltekerjük a gázt nagyobbra, mehet be a spárga, amit akár kicsit égettre is lehet pirítani a nagy lángon. Só, bors mehet rá közben.

 

A végeredmény egy komoly steak, ropogós, friss, lédús spárgával, tavaszi estékre szerintem tökéletes, és tényleg minimális munka kell hozzá.

Hétfőn JÁTÉK, a nyeremény egy belépő egy nagyon izgalmas angol főzőshow-ra (dedikált szakácskönyvvel együtt!)!
Ha csatlakozol a Facebookon és/vagy feliratkozol a hírlevélre, akkor tuti nem maradsz le róla. Ha édes szájú vagy, ide is csatlakozz, izgalmas lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr484463812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freesleep 2012.04.21. 13:53:21

egy rendes teflonlábosba se kell zsíradék, épp ez a lényege

etelkanéni 2012.04.21. 16:01:22

30.000ft-ból meg is van..(serpenyővel együtt)

Sákif za morro? 2012.04.21. 18:58:22

A zöldséget nem értem. :o)

kerdesek05 2012.04.21. 18:58:31

@etelkanéni: csak 30? 4x megcsinálom egy nap!:)

kerdesek05 2012.04.21. 19:00:42

viszont nagyon jó kaja, egyszerű de ötletes, vajon a ribeye ekkora méretben mennyibe kerül? nem igazán vagyok képben:)

kerdesek05 2012.04.21. 19:43:28

hentesutánzatékról egy bejegyzés van, az is a költözéskor, hiba ez:)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.04.21. 19:45:13

@kerdesek05: jogos, csinálok majd róluk egy nagy anyagot, a lényeg, hogy a vásárcsarnokban vannak lent a match mellett! :)

Hetpettyes 2012.04.21. 20:52:31

@kerdesek05: ez engem is erdekelne (serpenyo nelkul). Meg ha valaki tudja hol lehet tisztesseges aron (es az mennyi) barany bordat kapni (nem birkat, olyan kis konnyu francias cuccost)legyen kedves...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.04.21. 21:11:19

Nagyon finom lehet, ez nem kétséges. Azonban sem steaket, sem spárgát, főként pedig a kettő kombinációját nem tudom elképzelni berni mártás nélkül! :)

Pdudas 2012.04.21. 21:14:07

Nem vagyok egy nagy szakacs - sot egyaltalan nem fozok - de a sonkahagyma az nem salotta (mogyorohagyma). Szerintem.

létezőnick 2012.04.21. 22:25:45

Annyira unalmasak ezek a kis mélységélességű képek minsen (értsd MINDEN) ételfptónál. Esetleg HDR-t nem akartok rátolni, az legalább ilyen művészien trendi.
Szép ez, nincs vele gond, meg művészi is tud lenni, de annyira elcsépelté teszitek a témaválogatás nélküli kötelező használatával, hogy egyszerűen már jó rég átcsúszott az átlagos gagyi szintre.

De lehet, hogy csak engem zavar, akkor tekintsétek tárgytalannak :)

Pdudas 2012.04.21. 22:28:39

@zsibvasar: nagy tettel azert ne fogadj ra...

zsibvasar · http://www.zsibvasar.hu 2012.04.21. 22:38:34

@létezőnick: Azért ez fényképezőgép függő is. Ha tükörreflexessel fényképez valaki, akkor a nagyobb érzékelő miatt nehéz nagy mélységélességet csinálni ilyen közeli képeknél. Valahol meghatározza az alkalmazott technika a képeket. Ha a szerző kompakttal vagy mobillal fotózna, a mélységélesség sokkal nagyobb lenne. Akkor viszont a megvilágítással és aminőséggel lenne gond.

Szerintem nincs ezekkel semmi baj. Személy szerint szeretem a kis mélységélességet. Rá lehet irányítani a figyelmet egyes dolgokra. Ezek a képek szerintem komoly technikai tudást tükröznek.

zsibvasar · http://www.zsibvasar.hu 2012.04.21. 22:53:17

@det. Dr. Pal Gium Schmittify: Tulajdonképpen lehet a képen lévő hagyma sonkahagyma is. De a salottának is van hosszú változata és kísértetiesen hasonlít erre. en.wikipedia.org/wiki/Shallot
De talán a salottaságot az íz árulja el. Én feltételezem a szerzőről hogy tudja a különbséget.

Pdudas 2012.04.21. 23:02:55

@zsibvasar:
Igazad lehet - ezt valoban csak a szerzo tudhatja.
Lehet salotta vagy akar sonka hagyma is - mindketto letezik ilyen hosszukas formaban.

fogash 2012.04.22. 07:53:50

Na vegre egy rendes étel! :-)

kerdesek05 2012.04.22. 13:17:56

@világevő: na azért! nem elfelejteni őket a világhálón!:)

charliefirpo1 2012.04.23. 09:14:21

@Hetpettyes: Ugyanott ahol ezt a húst is a képeken, majdnem ötezerért.
@det. Dr. Pal Gium Schmittify: a képen sonkahagyma van, a salotta kicsit lilás, sötétebb a héj színe is ;)

jozso929 2013.04.23. 14:06:18

@világevő: a vásárcsarnokos üzletnek már nem sok köze van Józsihoz ha jól tudom, ő már a Hegyvidék Központban van. De biztos van aki jobban értesült mi is a helyzet.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.04.23. 22:09:41

@jozso929: Így igaz, én például olyan jólértesült vagyok: ők már a Hegyvidékben vannak valóban, a vásárcsarnokban is korrekt hentesek maradtak a régi üzletben.