Kvíz: na és ez mi? +az előző megfejtése
2011. október 04. írta: világevő

Kvíz: na és ez mi? +az előző megfejtése

 Az előző képrejtvény megfejtése: tablier de sapeur, azaz a tűzoltó köténye, azaz rántott pacalszelet! Lyoni specialitás, a Les Halles-ban, a vásárcsarnokban is van nagyon jó, de ez a példány az egyik legjobb lyoni bouchonban, azaz hagyományos kisétteremben került elém, a Daniel et Denise-ben. Lesz még majd szó róla.

Itt az új feladvány addig is:

Ez mi lehet?

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr513279165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reni - Naposoldal · http://renidani.blogspot.com 2011.10.05. 00:06:59

tuti, hogy az a table! pisztáciás croissantja (bár még nem kóstoltam, de hallotta hírét) :)

fogash 2011.10.05. 13:02:06

@penelope garcia: akkor legyen brokkolis, vagy zöldborsókrémes croissant. A spenót ennél sötétebb ződet ad.

mamagaio69 2011.10.06. 10:17:24

Wasabi-s croissant, ez kétségtelen :)

Attilajukkaja 2011.10.06. 13:24:31

A rantott pacalra soha az eletben nem jottem volna ra!!!!!
A kepen en is zoldseges hasera tippelek.

@fogash:
"spenót ennél sötétebb ződet ad"
Talan csak megvilagitas kerdese (?). En a mangoldosnak vagy a csigas-petrezselymesnek orulnek a legjobban! Csak egyben remenykedem, hogy a kepen lathato valami nem edes.

Lillebi 2011.10.06. 15:54:32

esetleg machás croissant, zöldnek az is zöld...

Attilajukkaja 2011.10.06. 16:47:29

@Lillebi:
Ja, ja! A macha most amugy is meno :o)
De most en mondom azt, hogy annak halvanyabb zoldnek kellene lennie.

Attilajukkaja 2011.10.12. 21:11:50

MEGFEJTES??????????????
Haho!

espelette 2011.10.13. 00:39:55

Genovai pesztós, vagy mentás zöldborsós? De a pisztáciás gyanús. Esetleg wasabis belül, matchával színezve. Gyanús az a matcha.. esetleg matchás pisztáciakrémmel belül??:D Amúgy a matcha simán ilyen zöld...az lesz szerintem.
ja: sarah-cooks.blogspot.com/2011/09/paris-2011-sadaharu-aoki.html

Attilajukkaja 2011.10.13. 11:06:34

@espelette:
Hat igy konnyu! :o))))
Gratula!
En a pesztosat kizartam volna, mert abban a bazsalikom darabosabb szokott lenni (nalam legalabbis!). Igaz, a matchara is azt mondtam, hogy az halovanyabb.
De ha teaporral keszult, akkor felek, hogy edessutemeny. Picit kiabrandito szamomra, amikor a zold teat edesen talaljak :o/

espelette 2011.10.14. 22:43:56

ez most azt jelenti, hogy kitaláltuk, vagy hogy nem? vagy el lett felejtve?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.14. 23:42:51

@espelette: ez bizony meg van fejtve tökéletesen, matchás, azaz zöld teás a croissant! és édes, aoki sadaharu cukrászatából.