Breaking: Michelin-inspektorok a házban!
2011. szeptember 15. írta: világevő

Breaking: Michelin-inspektorok a házban!

Az elmúlt napok titkos pletykáit és sötét sikátorokban elsuttogott félinformációit sikerült mára bizonyossággá érlelni: a vendéglősök és séfek rettegve és reménykedve várt vendége, a mindig inkognitóban érkező, a világ legnagyobb hatalmú étteremkalauzának, a Michelin Guide ellenőrei itt vannak Budapesten!

(Az első és a második csillag kapcsán is sikerült az országból elsőként megtudnom, hogy ki kapta azokat és tájékoztatni az éttermeseket, séfeket és a közvéleményt, itt vannak az első reakcióik. Jó lenne jövő tavasszal is valami hasonló jó hírről beszámolni!)

Miattuk remegnek most a kezek a konyhákon, és a felszolgálók is kicsit sápadtabbak lehetnek, ha a város jó éttermeibe mennétek, legyetek kicsit elnézőbbek a dolgozókkal, nagy a stressz! És (most is) jó ha mentek étterembe ebédelni, vacsorázni, hiszen az inspektorok is szeretik, ha jól menő, pezsgő életű éttermet találnak.

Szerintetek ki érdemelne még csillagot Budapesten? (sajnos a városhatáron kívülre nem merészkednek...) Esetleg van, aki már kettőt is megérdemelne?

Itt van a nagyon aktuális exkluzív interjúm, amit a Michelin (Main Cities of Europe) főszerkesztőjével, a nagyon szimpatikus és tájékozott Rebecca Burrel készítettem korábban.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr53229095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Treeger 2011.09.15. 13:19:29

Arcade Bistro, neki van már Bib-je is.

Lacusru 2011.09.15. 13:20:53

Magyarán ez a csillagos dolog is szépen lassan el fogja veszíteni a hitelességét?
Érdekes dolog, ha tudják az éttermek, hogy pl. ezen a héten bele kell adni apait, anyait mert itt vannak a "felügyelők" de jövő héten már vissza lehet venni a tempóból... hát, elég baj, ha már tudják, hogy itt vannak a városban.
Ennyi erővel az is lehetséges, hogy már azt is tudják, kik azok? Vagy alapból minden külföldi vendégre oda van figyelve a héten duplán? Na, akkor megyek értetlen, külföldi vendéget játszani :-)

mizie 2011.09.15. 13:27:05

@Lacusru: Látszik hogy nem voltál még csillagos étteremben. A minőség szerencsére nem egészen ilyen hullámvasút ott :)

Sok sikert a budapesti éttermeknek, jól jönne legalább egy két csillagos hely.

jet set 2011.09.15. 13:43:44

@mizie: Hogy legyen eggyel több sznob hely k.va drágán?
Mikor lesz az, amikor csillagot kap egy igazán jó kifőzde, ahol remek harcsapaprikást lehet enni?

Din Serpahis 2011.09.15. 13:55:22

@jet set: Ha majd tisztességes alapanyagból tisztességes technológiával és szakmai tudással tisztességes harcsapaprikást tud csinálni.

A dolog egyébként messze nem lehetetlen, asszem pl Szingapurban (vagy Hongkongban talán?) volt olyan szimpla kínai büfé, ami megkapta.

Jó Estét 2011.09.15. 13:57:02

@jet set: ahh, mondj mar egy jo kifozdet pesten ahol jo harcsapaprikas van, mar evek ota probalok egy ilyen helyet talalni de valahogy sose jon ossze :( Egerben a Merengo nevu etteremben nagyon jol csinaljak es meglehetosen olcson (asszem ilyen 1200-1400 Ft turoscsuszaval, ez a legdragabb etel a lapon ha jol remlik)

qwertzu 2011.09.15. 13:57:33

@jet set: Mondj egy helyet, ahol remek harcsapaprikást lehet enni.

agtalpai · http://talpai.net 2011.09.15. 14:27:16

@jet set: figyu, Jet Set, egy csomó ember eljárt a PeCsába Mode-klubba, és otthon is csak Depeche Mode-ot hallgattak, ennek ellenére kicsengetnek huszonezreket, ha az igazi zenekar itt lép fel. Ergo nem lehetne túllépni ezen a puccos-hely sokért dolgon, és elfogadni, hogy nem feltétlen Benke Laci bácsi meg a nagy adagok a világszínvonal?

demagofób 2011.09.15. 14:39:03

Egyre jobb hely Budapest, és ez a lényeg!
Egyre több olyan étterem van, ahol nagyon jó ételek, magas szintű kiszolgálást és hangulatot kaphatsz.

l0lcopter 2011.09.15. 14:48:44

Egyre drágább Budapest, és ez a lényeg! :D

csigafrédi 2011.09.15. 14:53:05

Legyen egy kétcsillagos, és egy újabb egyes. Azt kívánom.

cserjesl 2011.09.15. 14:59:23

@qwertzu: Dunaföldvár, Halászcsárda. a hídnál.

Lacusru 2011.09.15. 15:28:53

@mizie: Magyarországon valóban nem voltam, de nem véletlenül! A Costesbe akkor sem mennék, ha fizetnének érte :-) mióta láttam a konyha belső fotóit, azóta pláne elment a kedvem tőle!
Onyxban még csillaghullás előtt voltam, hogy őszinte legyek semmi olyat nem sikerült ennem, ami maradandó élményt nyújtott volna.

Ehhez képest a Bockban pl. szinte mindig találok olyan fogást, ami örömet tud szerezni. (de van még pár hely, a városban szerencsére, ahova szívesen visszajár az ember)

Aranykaviárt remélem látogatják... bár, ők csillag nélkül is szuper jók, lehet jobb is, ha így maradnának?

Lacusru 2011.09.15. 15:34:40

@Jó Estét: Ennyiért garantáltan tescos alapanyagból, valami tenyésztett afrikai harcsából lehet csak kihozni! Persze, van akinek a aro, tesco és társai a minőség :-( Gondolj bele, hogy a friss, élő szürke harcsa kilója 2,5k körül van. Belezed, tisztítod, stb. a tányérodra kerülő harcsa filé önmagában egy ezres körül van...

demagofób 2011.09.15. 15:35:40

@l0lcopter: Ez badarság!
Beül az ember a Klassz-ba 890-ért egy ebédmenüre és az az érzése, hogy meglopta az éttermet :D

jet set 2011.09.15. 20:22:32

@agtalpai: A példád erősen sántít. Olyan, mintha azt mondanád, hogy itthon az ember megeszi a vacak gyrost 500-ért, de görögben meg szó nélkül kifizet 20€-t egy igaziért (persze messze nem kerül annyiba).
Ez mi, ha nem sznob kaja? "Ö r v ö s g a l a m b k é t m ó d o n t á l a l v a :
- A m e l l e z s á l y á v a l é s p a n c e t t á v a l p o s í r o z v a ,
m a j d p i r í t v a
- ” P a s t i l l a ” k o n f i t á l t c o m b b a l t ö l t v e
m i n d k e t t ő k r é m e s k e l k á p o s z t á v a l , s a l m i s m á r t á s s a l t á l a l v a"

agtalpai · http://talpai.net 2011.09.16. 00:15:39

@jet set: nem, én nem ezt mondtam; ehetsz jól és jót itthon, de sajnos kevés helyen – ettől függetlenül szeretheted a helyet és érezheted jól magad millió magyar helyen – de ne vitassuk el a sok munka, tanulás, kisérletezés után elkészült ételkompozíció érdemeit jobbnak, mint egy mindenhol árult, akciós vagy megmaradt húsból főzött gulyást.
A modorosságról meg annyit, hogy én szívesebben ennék (bocs, tényleg szakácsként dolgoztam) olyan ételt, amit leírnak, hogy hogy készült, mint valamit, amire azt írják, hogy "Liszt Ferenc kedvence" vagy "Orosházi pulykamell".

ehran 2011.09.16. 10:46:19

@jet set: Ez pontosan mitől sznob, mert galambból készült? Az megvan ugye, hogy a galamb régen egy elterjedt, népi étel volt? Ja, és a mellét a rokonságunk is külön készítette el.

Jó Estét 2011.09.16. 15:54:53

@Lacusru: kifozderol beszelunk, sztem olyan kifozde nincs ahol megfizetnek azt a minoseget sztem. amugy lehet tevedek az arral kapcs, es mondjuk tegyuk hozza h evekkel ezelott voltam arra, de teny h finom volt, akarmibol is csinaltak :)

E.D.Ward 2011.09.19. 14:13:14

Pének este volt szerencsém látni az egyik michelin kallert a csalogány26-ban.
:)