Breaking news: megvan Budapest legjobb krémese!
2011. szeptember 12. írta: világevő

Breaking news: megvan Budapest legjobb krémese!

Egy új szereplő megjelenésével eldőlni látszik az évszázados - na jó, régi - vetélkedés: hol van a város legjobb krémese (persze beleértve, sőt első sorban a nagy külföldi rokonokra gondolva, mint a mille feuille és a mille foglie, innen ered a legszebb magyarítása is, az ezerrétű).

Ez volt sokáig a kedvenc, de nem Budapesten ettem, hanem Neusiedl am See-ben, bár a budapesti Pierrot is - nem véletlenül - nagyon hasonlót kínál

Kifejezetten nem vagy édesszájú (bár ez a süt minden tud pl.), de ez az egyszerű alapanyagokból, de azért rengeteg munkával, készülő süti a maga nem hivalkodó módján azért kísértésbe tud hozni. A ropogós, karamellizálódott, sötét tészta, és a habos, könnyű, lehetőleg nem túl édes krém kontrasztja épp elég izgalom, gyakran tesznek hozzá valamilyen gyümölcsös ízt, de én arról, megfelelő minőség esetén, le is tudnék mondani simán. 

Aztán a nyári párizsi kirándulásomon kicsit megvizsgáltam a cukrászdákat is, és Pierre Hermé kétezerrétűje lett az új kedvenc:

granturizmó!: IMG 5487

Pont ezért volt óriási öröm felfedezni, hogy egy vadonatúj hely Budapesten is nagyon hasonló minőséget kínál (Pierre Hermé azért még megmarad egyelőre a világ élén persze), csak éppen ár-érték arányban, na és földrajzi elhelyezkedésben, megközelíthetőségben sokkal kedvezőbb változatban:

 

És a kiszolgálásra se nagyon lehet panasz...

 

Van még rengeteg izgalmas, saját termékük, amit nagy meló lesz végigkóstolni a szendvicsektől a friss pékáruig.

Ezt mind a megszállott francia pék, Anthony készít folyamatosan, maga a látványpékség is jó mozit biztosít pár órára:

 

 

Nem tudom megunni a látványt, itt ugyanaz a krémes, csak a kedves szerviz vizuális pimpelésével:

És ez a hely:
á table!
(persze az ékezet valójában az ellenkező irányba néz, ezért (is) szeretjük a franciákat)
II., Retek u. 6.
Facebookon is vannak, reggelijük is van.

Hamarosan összevetem a párizsi példaképpel újra, de előtte még jön a legnagyobb kalandom, pontosan 6 nap múlva kezdődik. És ha már édes a téma, indul JÁTÉK a Facebook-oldalon, az Édes Napokra lehet belépőket nyerni pár napig!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr213220231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gastro, missing in action 2011.09.12. 11:14:57

namajd megnézem, mert a legutóbbi Krémesversenyt még egy jó ismerősöm nyerte, így lesz összehasonlítási alapom :)
divany.hu/gasztro/nagy-budapesti-kremesteszt :)

Notburga · http://notburga.blogspot.com/ 2011.09.12. 11:27:04

Ajánlom a balatonfüredi Karolina Kávéház házi krémesét is megkóstolni... (igencsak megközelíti a Fertötó osztrák részén sütöttet ;-)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.09.12. 11:35:51

@Notburga: jók ők is (főleg pitékben), bár nekem túl édesen csinálnak mindent, de ez mondjuk egyéni ízlés kérdése.

@gastro, missing in action: nem fogod megbánni...

peteraxx · http://www.revu.hu 2011.09.12. 14:37:14

Sikeres nyitás volt ma, tele vannak a blogok az 'á table'-vel :)

Behajtó70 2011.09.12. 15:23:49

Az a málna ott alul...nagyon nincs köze a krémeshez. Az ilyet szoktam visszaküldeni.

Advanced Flight 2011.09.12. 15:38:39

Most ebben a cuccban az a jó, hogy kispórolták a krém felét meg a tejszínhabot teljesen, és mirelit leveles tésztával pótolták? Óriási élmény lehet...

Ja, és a csaj kék körme remek lehet a Szigeten, de egy elegáns cukrászdában nagyon gáz és nem mellesleg gusztustalan.

Hogy valami jót is írjak: a csajok egyenrucija csini és rendben van.

spelljammer · http://spelljammer.blog.hu 2011.09.12. 15:40:20

A legfinomabb francia krémest jómagam is Balatonfüreden ettem, de nem a Karolinában hanem a Bergmannban. Van, hogy csak azért odautazunk 200 km-t hogy együnk egyet. Van Győrben is egy Bergmann, de valószínűleg lehet eltérés a két receptben, mert a balatonfüredinek - szerintünk - a közelében sincs.

hegyilany 2011.09.12. 16:14:38

Soproni nagyim krémesének párja nincs. Lehet, hogy a Fertő-tő levegője teszi a jó krémest? :)))

Jokerpofa 2011.09.12. 16:31:12

@Advanced Flight: Feltűnt-e hogy ez nem az az "elegáns" cukrászda, ahol agyonkölnizett öreg mamik eltartott kisujjal szürcsölik a káppucsínójukat a fránszia krémesükkel?

nem akar az ökörcsorda legelni 2011.09.12. 16:31:37

"Kifejezetten nem vagy édesszájú (bár ez a süt minden tud pl.), de ez az egyszerű alapanyagokból, de azért rengeteg munkával, készülő süti a maga nem hivalkodó módján azért kísértésbe tud hozni."

nem vagyOK?

A magam részéről a krém és a tészta aránya pont fordítottja lenne, ha már eszményi krémesről van szó, de így is befizetnék pár darabra :)

ehran 2011.09.12. 17:03:13

Megnézem majd őket, de nekem eddig továbbra is Litauszki és a Kogart krémese a legjobb. :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.09.12. 17:28:06

@ehran: :) nekem ez a stílus a kedvenc, de a Litauszki (=Nyikospark fent) is nagyon tud, ez tény!

@Behajtó70: ahogy írtam, én is gyümölcs nélkül szeretem. de ez egy málnás mille feuille, abban nem meglepetés a málna. :)

@Advanced Flight: azt hiszem te egy troll vagy :)

Leonard Zelig 2011.09.12. 17:28:33

@KisMagyarFöldrajz: A német neve meg helyesen Neusiedl am See

ekat 2011.09.12. 17:32:09

Részemről csak itthoni sztenderd krémest ettem, utoljára olyan húsz éve, és sosem értettem, emberek miért szeretik. Lehet, hogy ez jó is tud lenni? :-) Istenuccse megkóstolom ezt a málnásat...

INSIDER 2011.09.12. 18:05:21

@Theodoro: Hanem mi?

Ahol trendinek (látszó) helyen, divatmajmok beszélgetnek az élet nagy dolgairól és arról, hogy milyen kurva nehéz (az iróasztal mögött segget mervesztve) a munkájuk?
Az EGY darab emailjüket pedig - természetesen Apple laptopról, telefonról, iPadről küldik el, de persze úgy, hogy még a mosogatófiú is tudja mit csinálnak. Ez neked elegánsnak számít? Akkor jó, járjál sokszor ilyen helyre!
Egyébként kóstoltam ezt a krémest, nothing sepcial, ugyanaz a túlértékelt "valami", mint az összes többi tredni étterem konyhája.

mézescsók 2011.09.12. 18:21:17

@világevő: Ha Advamced Flight troll, akkor csatlakozom hozzá. A krémes két - többrétegű és lehetőleg sk. készített - lap között sok főzött. főleg vanília ízű krém és hab. A képen bemutatott nyomokban hasonlít hozzá. A lapok bizony mirelitnek tünnek.
A bemutatott süti lehet, hogy remek, de nem krémes.
Amúgy a milliőtől teljesen független a dolog. Tökmindegy, hogy csészétől ujjukat eltartó nénikék, lila bölcsészek, elszállt világváltók eszik: a képen látható süteményről, ha nem írjátok, nem jutna eszembe a krémes. az eredeti krémesre. Különben a nagyi alkotására szavazok, nekem eddig az jött be a legjobban, biztos a nosztalgia mián.

230e 2011.09.12. 18:42:59

@spelljammer: A Karolina nem lenne rossz, csak nekem sok a kiszolgálás.
Bergmann, überdrága de jó.

Advanced Flight 2011.09.12. 18:57:23

@Theodoro: az elegáns legfeljebb a te kis egyszerű világodban jelenti az öreg mámikat meg az eltartott kisujjat.

almos.varga 2011.09.12. 18:57:47

Tessék egy à karakter, lehet kopipésztelni a cikkhez ;)

Jokerpofa 2011.09.12. 18:59:04

@INSIDER: kicsit félreértettél, nem írtam, hogy ez egy elegáns hely

Jokerpofa 2011.09.12. 19:03:18

@Advanced Flight: szólj, ha tudsz igazán elegáns cukrászdát Pesten, ami nem az egyszerű kis világom képezi le.

rhubarbjelly 2011.09.12. 19:05:11

Engem a pékárujuk jobban érdekel. Írtok majd arról is?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.09.12. 19:09:27

@rhubarbjelly: megnézem majd, egyelőre csak ezt ettem, de a francia srác nagyon profinak tűnik, és ott készülnek a pékáruk is.

@Advanced Flight: akkor jó!!! :)

@almos.varga: köszi! :)

@ekat: próbáld ki, semmi köze az old-school változathoz

@mézescsók: de ő végül mégsem az, csak kicsit, saját bevallása szerint :)

fülesboci 2011.09.12. 19:41:58

Fehér laci cukrász bá agárdi krémese simán veri ezt e remeket.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.09.12. 19:47:04

@fülesboci: egyrészt sose állítottam, hogy ez lenne agárd legjobb krémese is :) másrészt ugye joggal indulhatok ki abból, hogy megkóstoltad és úgy nyilvánítottál véleményt? :)

Hülye aki elolvassa! 2011.09.12. 20:08:14

@230e: 2 Bergmann van Bfüreden. Én az arácsi állomás közelében lévőben voltam és iszonyú bunkó volt az öreg Bergmann. Tényleg úgy éreztem, hogy ott a vendég csak zavaró tényező. Amúgy nem rossz, csak túlárazott. Nekem a Daubner az etalon.

Lacusru 2011.09.12. 20:19:11

A kék köröm valóban gusztustalan, nem vendéglátóba való. Ha jól látom, a többi lánynak nem kéklenek az ujjai... vagy csak rosszul látom? Mert ha ez a munkaruha része, hát legyen :-) kinevezzük áfonya körömnek mondjuk!

A málnás rétes első hallásra picit szokatlan, de pont az a jó benne... és mivel látszólag igazi málnából van, sok gond nem lehet ott, max. ha elfogy az első két szelet és kiderül, hogy pont mi ettük meg az utolsót :-(

Már megint ez a féjszbúúúk, vagy mi a szösz... anélkül tényleg nem ember az ember? Mint a múltkorában (a szavazáskor) kiderült, potom két ismerősöm van fent azon a vacakon... egyiküknek az egyetemen tették kötelezővé (azon kommunikál a suli a diákkal - fura) a másik pedig a szavazás miatt regisztrált :-) (nem csak Rád szavazott - más blogra is)

Köszönet a címért és a beszámolóért... az ízlésedben eddig még nem csalódtam. Remélem sok-sok krémes lesz a "jutalékod" melyeket keresztben lenyomsz a trollok torkán :-)

gastro, missing in action 2011.09.12. 21:32:35

szerinem mindent elmond a krémesről és, hogy melyik krémes az etalon: hogy a Larousse Gastronomique-ban melyik krémes receptje szerepel... Segítek: a Ruszwurm Cukrászdáé!
A fent linkelt krémesteszt nyertese is azt a receptet használta, míg be nem zárt , most a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium melletti Tortavár cukrászdában kapni olyat...nameg a Várban, de ott a tészta már nem az igazi..

Timbookedtwo 2011.09.12. 22:03:58

Életem eddigi legjobb krémesét a Spazio Manuel referenciakávézóban ettem a Vígszínházzal szemben:

hu-hu.facebook.com/SpazioCaffeManuel

A krémben apró fekete pöttyök jelezték a valódi vaníliát, az alsó-felső lapok pedig vékonyan karamellizálva voltak. Az egész összhatás olyan volt, amiből nem lehetne semmit elvenni, de nem is hiányzott belőle semmi.

Mille38 2011.09.12. 22:33:45

Igazi, tojásos, finom krémest Gödöllőn, a Szabadság úton (Besnyő felé félúton) lehet venni, egy idős (szerintem már nyugdíjaskorú) cukrászmestertől. 20 db alatt nem érdemes kimenni érte ;) Isten tartsa meg jó egészségben Béla bácsit.

Gyarló Hintaló 2011.09.12. 23:32:10

nekem tetszik a kék köröm!

min 2011.09.12. 23:40:43

Ez tök jó...Kel nyitni egy pékséget ahova egy francia pékgyereket felvesz az ember és rögtön lesz ám húúú meg háááá meg ahhhhh....:-)Az a baj, hogy a rendes magyar pékség ritka mint a fehér holló mert mindenhol ezeket a szar gyorsfagyasztott szutykokat "sütik" Pedig semmivel nem rosszabb az itthoni pékárú de hát ez a'la flancia...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.09.13. 00:53:48

@Lacusru: nekem tetszett a kék köröm, de ezt majd egy beauty-blogon megbeszéljük :)
oké, csinálok majd ide is játékot, a FB nagy előnye, hogy arcok, nevek, közösség van...
köszi, minimum egy krémest behajtok majd! de inkább a saját torkomon nyomom le, falatonként :)

@fülesboci: köszi, ez nagyon korrekt volt!

@gastro, missing in action: mármint gondolom a magyar kiadásra gondolsz... :) azt is valaki szerkesztette, valamilyen ízléssel. számomra meg ez a bajnok most, főleg ár-érték arányban.

@Gyarló Hintaló: nekem is! :)

@min: nem _kell_ semmiből sem franciát nyitni, én a minőséget éltetem, és ez nagyon jó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.13. 06:51:30

semmi baj a kek korommel
es igen az uniformis is igen jol eltalalt
tudom nem ez a lenyeg de lathatoan az egesz boltnakhangulata " van es ez az alap

Caprica99 2011.09.13. 08:32:07

Hát lehet, hogy finom, viszont kifejezetten randán néz ki.
Egyáltalán nem étvágygerjesztő, rengeteg szanaszétálló, égettnek tűnő tészta, icipici krém és az oda egyáltalán nem illő málnaszemek - a bige kék karmáról már nem is beszélve.
Na én biztosan nem fogom megkóstolni...

Caprica99 2011.09.13. 08:41:19

@világevő: már miért lenne troll, akinek egészen más az elképzelése a krémesekről?
Mint előbb írtam, lehet hogy ez is finom (bár engem kinézetre inkább elriaszt), de ez NEM az a krémes, amit mi itt Magyarországon "krémes"-nek hívunk.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.09.13. 09:09:05

@Caprica99: azért nem látod, hogy troll, mert te is az vagy! :) volt ott (is) egy smiley, akinek szólt észrevette, ne háborodj fel helyette... :)
és az valóban nem az a krémes, majd írok erről a témáról is. viszont a nyitottság akkor is indokolt lehet, ha ez nem a megszokott, hátha attól még jó, ad absurdum jobb is lehet, nem?

A Leander-tölgyi M-Bear 2011.09.13. 10:16:53

trollokat letiltani.
szerintem gusztusos az a krémes. aki szerint a krémes 12 centi oldalhosszúságú kocka, alul-felül mirelit tészta, közötte purhabbal, mert a sarki Áfész bolt pultjában olyat árultak, az egyen olyat, de akkor nézzen fekete-fehér videoton tv-t, hallgasson néprádiót, porszívózzon rakétával majd igyon egy kevertet.
nyílik és változik a világ, persze tudomásul venni nem kell.
ez a kék köröm téma meg... komolyan mondom, nem értelek benneteket. nem elég, hogy hangulatos és tiszta a hely, kellemes külsejű eladóval, barátságos személyzettel, és a posztoló szerint kóstolásra érdemes az áru?
szerintem komoly baj van veletek vagy az életetekkel, gondoljátok át.
én nem mondom, hogy hol ettem jobb krémest jobb helyen, amíg nem próbáltam ezt a helyet.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.09.13. 10:50:56

@A Leander-tölgyi M-Bear: igazi trollok szerencsére nagyon ritkán vannak, nem szeretek senkit se letiltani.
igen, az furcsa, ha valaki kipróbálás nélkül tudja, hogy jobbat evett :) de azért van haszna annak, ha összegyűlnek itt kommentben a jó krémesek, hasznos az!

Lacusru 2011.09.13. 11:22:24

Én ehettem volna a legjobb krémest, de valahogy ránézni sem tudtam... pedig 69,-Ft volt a tescoban darabja! Állítólag 10dkg-s kocka?
Jujj, elírtam... az nem a legjobb krémes... csak a legolcsóbb krémesnek nevezett vegyipari készítmény :-)

Én eddig a legjobb krémest Balázsnál ettem a tücsökben. Egész pontosan ők is csak azt merték felírni az étlapra, hogy "a krémes újraértelmezése"
Kinézetre nagyon-nagyon hasonlított a képen láthatóhoz. (csak ott nem benne volt a gyümölcs, hanem mellette, hab formájában, ha jól emlékszem szeder habként futott)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.09.13. 12:27:03

@Lacusru: hűha, azt nem kóstoltam én sem, pedig biztos érdemes :)

jogos, a kistücsök krémese is nagyon komoly!

Csalók Ellen 2011.09.13. 12:58:44

Elmentem, kipróbáltam (nem krémest ettem), de azt hiszem ennek a helynek nagyobb a füstje mint a lángja.
Amit ettem azon a tésztán kívül volt valami kevés vaníliapuding szerű kevés és egy befőtt sárgabarack. Nem volt semmi extra élményem, sőt...
Az árakhoz képest meg végképp.
Sajnálom.

Csalók Ellen 2011.09.13. 13:35:13

@Csalók Ellen: mármint..izé..: "egy kevés vaníliapuding szerű krém és egy befőtt sárgabarack volt..."

Ezres Klub 2011.09.13. 15:32:03

Szinte naponta járok piacra, ma eljött a nap, amikor benéztem. 1 croissant /hasonló ahhoz, amit én készítek házilag/, 1 csoki tart / nekem ízlett/ meg egy körtés /semmi extra, többet vártam/. A számla húzós, pedig azt hittem, hogy a bagatelle-nél nincs drágább hely Budapesten. Nem vagyok spúr, de 1330 ft-ért drága volt. Mindegyiket el tudom itthon készíteni, úgyhogy tisztában vagyok az előállítási költségekkel. A legjobb alapanyagokból, amit a culinarisban szerzek be, a croi kb 65 ft-ra jön ki, a tartok darabja kb 40 ft.
Kenyeret még nem vettem, ott még írhatnak jó pontot.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.09.13. 20:33:29

Megkóstoltam. Finom volt. Friss, mert várnom is kellett... A krémben ott voltak a vaníliapöttyök, a málna számomra újszerű, kellemes "értelmezése" a krémesnek... A tészta ropogós volt, a teteje karamellizált.
Ami nem tetszett:
1. Az ára. Annyira azért nem különleges ízű csemege, hogy ennyibe kerüljön.
2. Amit csináltak éppen, az állítólag egyféle volt, mégis a példányok kb. fele jóval sötétebb volt, mint a többi. Rákérdeztem, hogy ez mi, és büszkén felvállalták.

ui. Emlékeim szerint ez a stílus az autentikus, a "magyar sztenderd" már az ekonomikus verzió... Pl. az Auguszt cukrászda krémese is a cikkben tárgyalt szerkezetben készül...

rhubarbjelly 2011.09.14. 10:02:03

@min: kérlek, mondj egyetlen magyar pékséget, ahol minőségi és finom pékárut lehet kapni, frissen készítve, nem fagyasztott tésztából. Kösz.

muskotály küvé 2011.09.14. 12:22:52

@Mille38: nem Illés bá? Különben, ha már Gödöllőn vagy, nézd meg a Soliert is, az is nagyon jó (sőt, ha nem kifejezetten a retrót keresed, szerintem még jobb is.
De Litauszki Zsolté rulez (legalább amíg ezt meg nem kóstolom).

Mille38 2011.09.14. 16:45:11

@muskotály küvé: igazad van, Illés (talán Barna Illés). Már nem lakom Gödöllőn, de ha arra járunk, mindig megállunk egy tálca sárga krémesét. A Béla bá' a Mészáros utcában volt valamikor, ott is hagyományos, finom krémes volt. Oda lógtunk át a gimiből szünetekben :)

min 2011.09.16. 07:50:43

@rhubarbjelly: Múltkor Nagykőrösön dolgoztunk és ott találtunk! Hihetetlen méretű és finomságú termékek. A pékség mellett van az üzlet. A másik jó hely-nem tudom meg e van még- Fehérváron a péksuli tanműhelye. pfff brutál jók...de sajnos tényleg kevés van ilyen,.

Lacusru 2011.09.16. 14:55:41

@rhubarbjelly: Melyik városban mondjam a pékséget?
Elég sok korrekt pékség van az országban... és remélhetőleg én csak alig párat ismerek közülük :-)

De elárulok neked valamit! Van olyan magyar pék (szerencsére) aki az Ausztriai biokenyér fesztiválon "hagyományos házi kenyér" kategóriában első helyett szerzett pár évvel ezelőtt.
Az egész sztori pedig úgy kezdődött, hogy nem a pék akart kimenni a versenyre! Mi voltunk kint még annak az évnek a tavaszán egy grillversenyen. Mivel szükségünk volt kenyérre, így megkerestük az ismerős péket, aki bevállalta, hogy 3 napon keresztül ellát minket friss kenyérrel! No, a verseny zsűri volt az, aki nem nyugodott bele a kenyerünkbe :-) és kifaggattak minket, ki és honnan hozza nekünk... Így indult aztán Martzy úr ősszel a kenyérsütő versenyen.

rhubarbjelly 2011.09.17. 09:10:17

@Lacusru: Budapesten, csak egyet, kérlek. Mivel eléggé rejtőzködnek ezek a korrekt pékségek...

Lacusru 2011.09.19. 21:32:15

@rhubarbjelly: Ne haragudj a késői válaszért!
Bp-n nagyon finom, hagyományos házi kenyeret az Újpesti ARZENAL pékség süt. Remélem nem baj, hogy kiírtam a nevét, és leírom a címet is:
IV. Árpád út (a rendőrség utáni sarkon a Váci út irányából) A pékség egyben egy non-stop kis közért is, ahol éjjel-nappal sorban kell állni pár percet.
7h és 19h-kor van műszakváltás, ajánlatos elkerülni ezt a két időpontot, mert olyankor néha 20-30perces sorok is feltorlódnak.

A péksütik nem annyira kifejezetten jók, mint a kenyereik szerintem, de pl. a perecük nagyon fincsi. Ja és éjjel 3körül szokott lenni friss kakaós csiga :-) ha véletlen nem tudnál aludni...

2011.09.24. 00:32:12

benéztem az egyik füredi Bergmannba: csak francia krémes van, a krémes fele jó, a tejszínhabos semmi különös, a teteje geil

Attilajukkaja 2011.11.21. 19:13:21

@világevő:
Jelentem, elmentem! Csak masodjara kaptam kremest Anyukamnak, akinek nem izlett annyira, mert tobb es kemenyebb volt benne a teszta, mint amit elvart volna. Tanulsag: ne egy fogatlan venasszonyon probald ki az uj recepteket!
Viszont mindket alkalommal isteni bagettet vettem magamnak: egyszer egy teljes kiorlesut, masodjara pedig egy kovaszoltat. Azt hiszem, a masodik izlett jobban!
Koszi a tippet!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.11.21. 23:41:24

@Attilajukkaja: hát igen, ez nyilván nem az a krémes, ez egy mille feuille. Neked hogy ízlett? vagy te vagy a fogatlan? :)

Attilajukkaja 2011.11.22. 00:53:34

@világevő:
En nem kostoltam, mert a sosra bukom.
Anyukam kedvence a kremes. Amugy izlett neki,...csak picit mast vart. Talan nem kellet volna neki ugy felvezetnem, mintha egy kremest kapna. Vittem neki gyumolcsos kosarkakat is. Azt nagyon dicserte!

Meg minden fogam megvan (harom tomott), es neha elgondolkozom azon, hogy mennyi mulik a taplalkozason. Hogy az en generaciomnak mennyivel jobbak a fogai, mint a szuleime voltak az en koromban. De majd meglatjuk mi lesz, ha megerjuk mi is a 80 koruli kort!
Egy oroszlan fogatlanul is kiraly marad! Nem igaz? :o)

A lenyeg, hogy a Feny utcai piacra jarok, mert az esik utba, igy tovabbra is a francia peksegbe jarok majd bagettert, sutemenyert pedig vagy ide, vagy az Auguszthoz.
(Tudod, mi tetszik az Augusztnal? Hogy egy kulon ur ul a kasszanal es nem a kiszolgalo szemelyzet fogdossa a penzt. Nem tudom, ez miert tetszik, mert mindig utaltam az atkosban, hogy a hentesnel elobb bemondtam a rendelesemet, aztan elmentem egy kezzel irt cetlivel a penztarhoz, majd a kifizetett blokkal vissza a husert, ahol vegre megkaptam a tiz deka parizsimat. Nevetseges volt! Most az Augusztnal pedig kifejezetten elegansnak tartom ugyanezt. Igaz, az egesz millio" teljesen mas. Naluk tenyleg kiszolgaljak az embert. Ez is egy olyan fogalom, amit csak az elmult 20 evben tanulunk meg itthon. Tisztelet az elozo evek kiveteleinek,...mert azert voltak.)