Bocuse d'Or 2011. A győztes ételek.
2011. január 27. írta: világevő

Bocuse d'Or 2011. A győztes ételek.

Íme a Bocuse d'Or győztesének, a dán versenyzőnek ételei:

(ezúttal kivételesen NEM saját fotók, fotók: SIRHA)

Hal:

Hús:

részletek később.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr182617247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BraviaBoy 2011.01.27. 11:09:53

Nem hiszek a szememnek.... Ezek már annyira műalkotások, hogy vétek megenni őket....
Az utolsó képen szarvasgerinc van? Egyedül kb ezt ismertem fel...

azattila 2011.01.27. 17:11:40

Nem mintha számítana, de úgy látom elfelejtették a lényeget. Ezek az ételek pont másmilyenek, mint például egy korábbi guszta poszt, Bocuse koszt. Elpuccult falatdesign, jövőre biztosan visszatér a margarétára faragott retek és a rózsára vágott paradicsom is.
Amúgy szerintem bárány és nem szarvas. Nem azért mert a képből meg tudnám állapítani (az alapján inkább marcipán), de mintha az előre megadott tematikában bárány lett volna. Talán finom, de nem tűnik ehetőnek.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.01.27. 19:40:38

@BraviaBoy: @azattila: valóban bárány, skót bárány.
a nagy tál dizájnja nekem is túl sok, de a tányér szerintem nem feltétlenül nagy túlzás, elegáns éttermekben is van hasonló. itt meg nyilván a legjobbat kell megmutatni.
és biztos ehető, beszélgettem több zsűritaggal is, megették :)
de vannak valóban elrontott ételek, ők is panaszkodtak, hogy néha (szinte) nyers a hús, amit jól le is pontoznak.

azattila 2011.01.28. 09:07:44

@világevő: :) jó, persze, meg lehet enni, de a nagyanyám műanyag körtéje - csillogósra vaxolva - simán odaférne a tányérra. Mondjuk a nagyra inkább, az igaz...
De vicc nélkül, gondolom, hogy jóízű, de az milyen már, hogy a mezőny egy részét azzal "lefőzöd" , hogy a kajádat hőkezeled egy kicsit? Egy Bocuse D'Or-on... Hogy kell nevezni? :)
Amúgy azt nem tudod, hogy az öreg Paul mit gondol a versenyéről és győztesekről?
Továbbá nem tudod mivel burkolta a bárányt az ember? Krumpli talán? Lea Linstertől olvastam hasonlót...

sirjosephkiss 2013.01.25. 18:35:55

Tényleg gyönyörűen néz ki! Egy kicsit furcsa ,hogy az északiak ilyen jók lennének! Bár itt ez történt.