Indul az újabb gasztrotúra: Világevő Bécsben keresi a legjobb éttermeket
2010. november 09. írta: világevő

Indul az újabb gasztrotúra: Világevő Bécsben keresi a legjobb éttermeket

Most indul a következő túra, a cél nem túl egzotikus ezúttal, de annál több izgalmat rejt: Bécs. Aki most lekicsínylően legyintene az osztrák főváros hallatán, fontolja meg még egyszer. Szeretjük ugyan szidni az osztrák konyhát, de ez semmit sem változtat azon a tényen, hogy gasztronómiai szempontból (éttermek, piacok, alapanyagok, étterembejárási szokások) óriási a lemaradásunk tőlük.

Oktopusz-saláta a Kim kochtban

Ráadásul most szerdán lesz - a Michelin Guide mellett a másik legfontosabb étteremkalauz - a 2011-es Gault Millau Ausztria ünnepélyes bemutatója, ami Budapesttel is foglalkozik, így az itteni éttermek is nagyon kíváncsian várják, mik lesznek a pontszámok. Természetesen a Világevőn lesznek először olvashatók a konkrétumok!

A tervezett éttermek:

Traube, Bad Tatzmannsdorf: 1 szakácssapka (13 pont)

Mörwald "Kolster UND", Mörwald: 2 szakácssapka (16 pont)

WienWein keretében egy Bécs környéki borászat meglátogatása

Mraz & Sohn: 1 Michelin-csillag, 2 szakácssapka (16 pont)

Kim kocht: 3 szakácssapka (17 pont)

Palais Coburg: Új séf érkezett, Silvio Nickol, akinek a főztjével a Hertelendy Kastélyban már találkoztam. Előző munkahelyén, Veldenben 2 Michelin-csillagot szedett össez rekordgyorsasággal.

Steirereck im Stadtpark: 2 Michelin-csillag, 3 szakácssapka (19 pont)

Novelli: 1 Michelin-csillag, 3 szakácssapka (17 pont)

Hotel Rathaus Wein & Design: állítólag a város legjobb reggelije egész délelőtt

Umar, a halétterem a Naschmarkton.

A beszámolók folyamatosan készülnek majd, szerda éjjel igyekszem a gálavacsora után azonnal közzétenni a budapesti éttermek Gault Millau pontjait! Ha nem akarsz lemaradni, kövess a Facebookon!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr842430095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csirke72 2010.11.09. 11:58:21

Bocsi. A lemaradás az osztrákoknál van. A valóság, hogy magyarországon is van Michelin *-os étterem és ezeket a csillagokat nem pont az izletes kaja alapján adják, hanem inkább a környezet és a stilus... azaz hogyan helyzek el 1 lábos méretü tányéron 2 db sültburgony szeletet és hozzá 1 kis picsafüst db húst.

Azért egy Kárpátiával a mai napig nem tudja egyetlen osztrák étterem sem felvenni a versenyt.

Na meg ki a fasz megy ausztriába??? 1-200 km-el odébb németben ég és föld különbséggel, minöségi szinvonal van kedvezöbb árakon...

Hagyjuk már ezt a labanc ajnározást...

Lecsó, Paprikáskrumpli, babgulyás.... ezek hol vannak osztrákban???
Az osztrák szerint a lecsóba káposzta is való:((((

Arogáns, buzi, beképzelt majom nép...
Najó WIENER SCHNITZELT az tudnak sütni, ami 1 sima sertés hús bécsinek becézve:))))
Muhahahahahaa

kezq1988 2010.11.09. 11:58:58

ha lesz sok időt, és hely is marad a gyomrodban, ugorj be a Ramien nevű étterembe ! :)
A Gumpendorferstr 9-ben található, fincsi levesek vannak...

www.ramien.at/index1.html

kezq1988 2010.11.09. 12:09:53

@Csirke72:

a bécsi szeletet nem sertésből, hanem borjúból kell készíteni.
persze a paprikás krumplis, ( serpenyős burgonya )
babgulyásos éttermek ezen is spórolnak...
egyél ott !

ha érdemben nem tudsz hozzászólni valamihez akkor mi értelme van ?

" Világevőt " nem hatja meg, mások meg kiröhögnek...

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.11.09. 12:29:02

@Csirke72: Remek, egy "szakértő" :). Az ilyenek sosem hiányozhatnak egy címlapos oldalról sem :)).

Való igaz, hogy az osztrákok sokkal igényesebb alapanyagokból tudnak főzni, vagyis jobban odafigyelnek rá, mert önmagával szemben van meg ez a követelménye. Itthon sok "szakács" (muhahaha) erre képtelen, önmagában is igénytelen, nemhogy a másnak készített főztjére (ez sokszor igaz a hazai termelőkre, tenyésztőkre is, ami - ha jól tudom - sokáig kerékkötője volt a Michelin-csillagos ételek elkészítésének).

Természetesen most nem a felső kategóriás éttermekről van szó, mint amilyenek a listán szerepelnek.

AgentO 2010.11.09. 12:29:21

"WIENER SCHNITZELT az tudnak sütni, ami 1 sima sertés hús"
FAIL!

nekem mondjuk továbbra is a Kaasnockerl'n a meghatározó osztrák fogás, valami jó kis hegyi hüttében, meg persze a Tiroler Knödelsuppe, a Schweinbraten mit Knödel und Kraut és társai:)

nemsissi 2010.11.09. 14:53:33

Hollman, EN, Indochine 21

ha pedig rántotthús, akkor a Figlmüller

Mikrobi 2010.11.09. 15:31:18

Az, hogy csirke72-nek sikerült az első kommentet írnia és ezzel már a legelején szétcsesznie ezt a topicot, végtelenül szomorú:-( Világevő, légyszi, tiltsd innen, mielőtt elkezd anyázni is!

azattila 2010.11.11. 17:30:51

Hell,
umar faja. Friss hal, friss élmény, jó koszt, semmi felesleges felhajtás. Mondjuk a pestos krumplipüré ötletes, de büfiztet, mintha a fogam jönne...

retépsokis 2010.11.11. 19:57:42

Mindenki figyelmébe ajánlom: www.einwienersalon.com/Home.html Kulináris csoda, egyedi élmény!

Nina Skye 2011.03.01. 14:07:57

a legjobb osztrak etel a sajat kis konyhakertembol leszuretelt friss alapanyagokbol elkeszitett mindennapi koret: zold kevertsalata, minosegi tokmagolajjal,kis zuzott csilivel es citrom levevel bekeverve, barmilyen hus, vagy hal melle-nem kell hozza gasthausba menni sem:)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.03.01. 14:25:03

nem hangzik rosszul! de azért az se mindegy, hogy minek a körete ez :)
és hol van az a konyhakert?

Nina Skye 2011.03.01. 15:06:25

@világevő: Ausztria/Graz kulso-szivesen latlak titeket a kantarosgatyasokkal egyszer ha erre jartok-valami jofajta hazikosztra:)

Sok halat eszunk erre a husokon kivul, mert elerheto aron kapsz igen jo minoseget akar egy Sparban is-de sokat lehet kiserletezni a konyhakerti zoldsegekkel is. Ami viszont igen jo, hogy a kertunk alatt van egy halasto/erdo, ahol legalabb 4-5 kilo illatos gombaval lehetsz gazdagabb uszkve egy ora alatt-ez egy tokjo hely, szeretem.

Nina Skye 2011.03.01. 15:08:11

Mondjuk termeszetesen egy nyeregbe nem ulhet a Bocuse fele cuisine-orgazmussal:)

thepret · http://teneriferepulojegys.hu/ 2011.05.28. 15:38:24

Figlmüller - imádom a husikákat!

lüke 2014.04.20. 18:15:03

@Csirke72:
mind ki van:)
letscho
paprikás krumpli= fiaker gulasch
bohnen gulasch
a monarchiában egy volt a konyha-Kronländer ld. wiki-
s sajnos a kaja -élemiszerek-minösége összehasonlítatatlan a (gyengusz) magyarral