Itt vannak a 2018-as budapesti Michelin-csillagok! (folyamatosan frissítve)
2018. március 25. írta: világevő

Itt vannak a 2018-as budapesti Michelin-csillagok! (folyamatosan frissítve)

Ide gyűjtöm folyamatosan a Michelin-csillagokkal kapcsolatos legfrissebb híreket, érdemes rendszeresen visszatérni!
73d39d44-0392-4422-b7ff-83526edb2fd7.png

Első körben a legfontosabb információk:

Itt lesz Facebook Live közvetítés az eseményről.
(vasárnap este 7h után, ha követed a profilt,
akkor kapsz róla jelzést majd.)

  • a budapesti Michelin-csillagokról hivatalos információ a vasárnapi hétfői díjátadón lesz, ekkor mutatják be a Michelin Kalauz 'Main Cities of Europe 2018' című kötetét, ami tartalmazza a hazai csillagokat is.
  • az eredmények várhatóan este 7h után lesznek meg. Ha minden jól megy, a privát profilomon (de publikusan elérhető módon) élőben közvetítem majd a legizgalmasabb részeket! Addig minden csak találgatás.
  • a budapesti eseményen rengeteg európai csúcsséf vesz részt, közte több, mint 25 3-csillagos is.
  • a budapesti eseményen összesen 5 ország csillagai derülnek ki (Magyarország, Ausztria, Görögország, Csehország és Lengyelország), a többieknek ugyanis már megjelentek a saját országos, vagy regionális kalauzaik. (vagy online tették közzé.)
  • ez lesz mindössze a második alkalom, amikor erre komoly esemény van, tavaly Brüsszelben a helyszínről tudósítottam.
  • a szakma egyöntetű véleménye szerint lesz új csillag itthon! (itt lehet elolvasni, hogy ki, vagy kik)

[upadte vasárnap este]

Ma megvolt a Michelin-csillagos Mesterkurzus, aminek a keretében 2-3 csillagos vendégséfekkel főzött 1-1 magyar séf párban, a lényeg az volt, hogy közös munkával ötvözzék a két ország ízeit, hagyományait. Az eredmény nagyon izgalmas lett! Itt látható egy jó képes beszámoló róla.

[update hétfő reggel]

A Michelin hivatalos Facebook oldalán (160.000 követő) is szép posztott tett közzé a tegnapi Michelin-csillagos mesterkurzusról!
Ahol kiváló magyar séfek (Palágyi Eszter, Pesti István, Sárközi Ákos, Széll Tamás) tartottak főzőbemutatót 2-3 Michelin-csillagos 'párjaikkal' (Degeimbre, Garcia, Lallement, Portinari). [plusz a műsorvezetők: Harmath, Jókuti (én), Mautner]

[update hétfő kora délután]

Nagyon profin sikerült az ebéd, amin résztvett a hihetetlen mennyiségű, na és főleg minőségű európai csúcsséf, tucatonként üldögéltek a Michelin-csillagok az asztaloknál, és ették jó étvággyal a legkiválóbb magyar séfek, pékek és cukrászok csapatmunkájával készülő finomságokat! További!hangulatvideók és képek Instán és InstaStory-ban!
És közben persze szelfizgettek is, itt épp Quique Dacosta készít egy olyat, amire 26 csillag fért fel...

img_8016.JPG

Továbbvezető irodalom: korábbi exkluzív interjúm a Main Cities of Europe főszerkesztőjével. Közkeletű tévedések a Michelin csillagról 1. rész és 2. rész.

Így állunk most:

 

michelin-csillag-budapest-2017.JPG

Bib Gourmand:

Petrus
Fricska
LaciKonyha

Időközben viszont bezárt az egyik Bibes, ezért.

Közben pedig Instagramon (és főleg InstaStory-ban) is tudósítok a Budapestre érkező csúcsséfek és hazai kollégáikról, tegnap például egy elég komoly vacsorán voltunk a Borkonyhában, ma pedig egy zárt körű szakmai masterclass zajlik, ahol 2-3-csillagos külföldi séfek főznek egy-egy magyar séffel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr8513776644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2018.03.26. 21:08:36

Vegyesek az érzelmek. Remélem több bib is van és csak az "újakat" jelentették be. (petrus fricska marad...)
süti beállítások módosítása