Megvan a Bocuse d'Or magyar döntő mezőnye, de csatlakozik-e Széll Tamás?
2017. december 03. írta: világevő

Megvan a Bocuse d'Or magyar döntő mezőnye, de csatlakozik-e Széll Tamás?

Épp sikerült hazaérnem ma, hogy becsatlakozzak a Bocuse d'Or magyar selejtezőjébe, ami arról dönt, hogy kik indulhatnak a februári magyar döntőn. És ma kellett jeleznie az eddigi európai versenyre kijutóinknak, Molnár Gábornak, illetve Széll Tamásnak is, ha esetleg csatlakozni kívánnak a döntő mezőnyéhez. bocuse_dor_vilagevo_magyar_etelek_2017.jpg

Két fordulóban zajlott a főzés, 5-5 versenyző készítette el a versenyételeit. A délutáni kör tálalásakor értem oda, íme a videós tudósítás a konyhaboxoktól, pár miniinterjúval a konyhai zsűri tagjaival:

Ez pedig itt már az eredményhirdetés, utána minden döntőbe jutott versenyzővel rövid interjú, és Sárközi Ákostól egy hosszabb értékelés a versenyről:

 És akkor röviden a lényeg:

Sem Széll Tamás, sem Molnár Gábor nem jelezte indulási szándékát a mai napig, így a következő 6 név a februári magyar döntő teljes névsora is egyben (abc-sorrendben):

Elek Richárd (Fausto's),

Garai Ádám (Olimpia Vendéglő),

Haraszti Zsolt (Solier, Gödöllő),

Pohner Ádám (Kistücsök, Balatonszemes),

Veres István (Babel),

Volenter István (67 Étterem).

Külön öröm, hogy a mezőny fele nem budapesti!

Gratulálunk minden résztvevőnek, találkozunk februárban a Sirhán megrendezett Bocuse d'Or magyar döntőn!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4513415859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

bontottcsirke 2017.12.04. 07:30:08

Van pár elütés, érdemes lenne korrigálni (gratullunk stb.) Ezt leszámítva remélem dobogós lesz a csapat.

Amit sajnálok (és ez már nem szorosan idevág) , hogy míg a déli parton komoly gasztronómiai törekvések vannak, Füred még mindig a látens szocreál vendéglátást erőlteti Hungarian Goulash szinten.

Tatán meg ott van legalább öt első osztályú étterem és egy világszintű barista.

Érdekes.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2017.12.04. 07:47:49

@bontottcsirke: köszi, javítottam, meg az abs-sorrendet is, pedig az érdekes elírás :)
Tatán mi a másik 4 szuper étterem? Én mindig csak a Platánig jutok.

bontottcsirke 2017.12.04. 08:48:53

A Platán mögött még érdekes az Ébresztő, az inkább baristáskodás helyi kis helyben sült pékárukkal.

Aztán ami már nem fine dining, de azért már meghaladta a rántotthús-hasábburgonya-koviubi szerelmi háromszöget az a Kalóz-Fregatt étterem (a tengeri felhozatal szerintem jobb az átlagosnál és a desszert is azért már egy haladóbb szint ).
Aztán Gottwald is nyitott valamit a Kossuth téren (azt még nem csekkoltam bevallom) illetve szájhagyományra támaszkodva létezik egy mexikói kajákat újragondoló étterem az OMW kút közelében.

Ezen kívül még a Várkanyar étterem kezd feljönni (a várkanyarban van érdekes módon) bár ott ettem olyan steaket, hogy körfűrésszel beljebb lettem volna, mint villával, viszont a minilángos-egzotikus borsmártással nagyon ott volt.

Attilajukkaja 2017.12.04. 10:20:49

"Sorry, this video could not be played."
Ez az üzenet vajon csak nálam ugrik fel?

Attilajukkaja 2017.12.04. 10:26:09

@bontottcsirke:
"a déli parton komoly gasztronómiai törekvések vannak, Füred még mindig a látens szocreál vendéglátást erőlteti Hungarian Goulash szinten"
Te ezt CSAK a déli parton tapasztaltad? Én az összes turisztikai helyen. Mert erre továbbra is komoly kereslet van. Pedig lehetne ezt is jobban csinálni. Akkor arra lenne kereslet. De ez csakis a magyar vendéglátókon múlik.

Attilajukkaja 2017.12.04. 11:35:14

"Sorry, this video could not be played."
Törölném az ezzel kapcsolatos előző hozzászólásomat, mert pár óra leforgása alatt megoldódott a probléma. Elnézést!