Ma van a legkialvatlanabb séfek napja Budapesten - itt a 2017-es Michelin!
2017. március 06. írta: világevő

Ma van a legkialvatlanabb séfek napja Budapesten - itt a 2017-es Michelin!

Ma jelenik meg a Michelin kalauz 2017-es kiadása, így az egy konyhára jutó ideges és kialvatlan séfek száma az 1 felé konvergál. Részletek később, folyamatosan frissül, amint van valami hír!

michelin2017.jpg

Érdemes lesz figyelni a Világevő Facebook-oldalát és a blogot, ugyanis természetesen itt vagyok a történések epicentrumában, ami ezúttal se nem London (ahol a Main cities of Europe szerkesztősége ül), se nem Párizs (ahol a Michelin központja van), hanem Brüsszel! Elég egyértelműen jelzi, hogy jó helyre jöttem, hogy a Párizs-Brüsszel vonaton összefutottam a Michelin kalauzok nemzetközi igazgatójával, Michael Ellis-szel, viszont – egyelőre – megkönyörültem rajta, annyira fáradtnak látszott. De később sok-sok érdekes infót fogok kiszedni belőle, ugyanis vele fogok ebédelni és kávézni is ma. Aztán később várható majd az igazán nagy izgalom, a legfrissebb kalauz prezentálása, benne persze a csillagok állásával. Nem fogom azt sem eltitkolni.

Folyt. köv!

az első meglepetés, a találkozó/ebéd nem csillagos, csak Bibi Gourmand-os helyen van! Ez egy jel? :)

snapseed.jpg

Közben alaposan kifaggattam Michael Ellis főnöket is, hogy mik a Michelin céljai!

[19:37] hamarosan kezdés. Az már tuti, hogy van egy halom csillag, mert nehéz a könyv! :)

fullsizerender.jpg

Juan Amador bécsi étterme lesz az egyik meglepetés!

 Na és akkor végre eredmények!

Budapesti csillagok, 2017:

Borkonyha *

Costes *

Costes Downtown *

Onyx *

Tanti * a Tantinak nincs már csillagja

Bib Gourmand:

Petrus

Fricska

LaciKonyha

vilagevo_jokuti_michelin_2017_budapest-001.JPG

Régióban:

Prágai csillagok:

Alcron *

Field *

La Degustation *

Varsó:

Atelier Amaro *

Senses *

Kedves újságíró, ha átveszed a hírt, forrást tüntesd fel ÉS linkeld be! A képet viszont ne is vedd át, nem járulok hozzá.

Ilyen volt a könyvbemutató:

A bejegyzés trackback címe:

http://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr2312316927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Michelin 2017 2017.03.06. 21:47:02

Ma jelent meg a Michelin-kalauz 2017-es kiadása és amint az várható volt, a Tanti elvesztette a Michelin-csillagot. Viszont a megfizethető ebédmenüt is kínáló Fricska megkapta a Bib Gourmand-t! A 4 csillagos étterem még mindig több, mint amennyi Prágáb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2017.03.06. 19:18:35

este van, este van, senki nincs nyugalomban, mikor nyílik már ki e könyv Budapest oldala?

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2017.03.06. 21:42:46

váható volt, hogy Tanti elveszti.
de hogy ez a Bib Gourmand sem tud megmaradni és növekedn évek óta nekem sokkal nagyobb baj.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.03.06. 21:50:01

@Intimitás Gourmet: A Tanti várható volt, már azon is sokan csodálkoztunk, hogy tavaly megőrizte. Viszont Bib-ből eggyel több van, mint tavaly, a Fricska is megkapta.

Sexual Harassment Panda 2017.03.06. 22:21:27

Szerintem a bib gourmand az arany középút, olyan ételekkel amik nrm miniatűr adagik, nagyon jól elkészítve .

Kelly és a szexi dög 2017.03.06. 22:34:48

Kétcsillagos mikorra várható?

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2017.03.07. 05:52:01

@Intimitás Gourmet: Nagyon, nagyon, de nagyon lassan indul be a dolog. Talán majd akkor meglódul a bib gourmand kategória, ha elszaporodnak az olyan helyek, ahol tömegek állnak sorba tisztességes rizseshúsért, meg tökfőzelékért, nem azokért a zsírban tocsogós, meg csírízes vackokért, amiket tömegével látni. Szerintem az ilyen helyek fogják kitermelni a közönséget a magasabb színvonalú éttermeknek.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2017.03.07. 06:07:36

Ha jól emlékszem, eddig még nem volt példa arra, hogy magyar étterem veszítsen csillagot. Nyilván ma pont úgy főznek a Tantiban, mint tegnap, de a csillag elvesztése biztos nagyot rúgott az üzletbe. Ilyenkor milyen lépésekre lehet számítani tőlük? A konyhájuk bizalomgerjesztő ma is, kár lenne, ha a vendégek elfordulnának tőlük a csillag elvesztése miatt. Milyen célok lehetnek ilyenkor? A csillag visszaszerzése? Az még egy évbe telik. Árak mérséklése? Újrapozícionálás? Rengeteg munkát fektettek az étterembe eddig is, be ne zárjanak jövőre! Az étteremlátogatóktól kérdem, mit szoktak ilyenkor csinálni?

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2017.03.07. 11:12:19

@Gyalogrépa: volt már négy Bib is Budapesten, de mára kevesebb lett és teljesen kicserélődött. Azaz ami engem zavar, hogy a csillag szint alatt nem latom a fejlődést.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2017.03.07. 11:13:38

@Kelly és a szexi dög: A két csillaghoz szerinetm helyibb konyha kellene, aminél már érezni, hogy ez a Bp, ez az a szakács, nem pedig csak a egy tökéletes hely.

porcupine 2017.03.07. 16:02:36

Megörültem, hogy elvették a Tanti csillagát.... (bocs)