6 hely, amit meg kell kóstolnod az Isztrián!
2016. július 01. írta: világevő

6 hely, amit meg kell kóstolnod az Isztrián!

Ha nem csak a tengerparton akarsz heverni, akkor érdemes alaposabban körülnézni a félsziget éttermei között is, van pár rejtett kincs!
2016-06-27.jpg

Persze látnivaló is akad bőven Isztrián, de most főleg az ételekre koncentráltam. Azért pár kép itt van Rovinjból:

Rejtett slow-food étterem
Toklarija, Sovinjsko Polje

Minden házi természetesen, főleg régi, családi receptek alapján. Fantasztikusan hangulatos hely, egy 600 éves olívamalmot alakítottak át étteremmé. Viszont elég nehéz megtalálni. Érdemes foglalni!
Kedvenc: szarvasgombás tészta és lisztmentes csokitorta.

A BMW adott a kalandozáshoz egy elég komoly autót is, egy 440i Convertible-t:

Nekik egyébként van egy érdekes együttműködésük Isztria legjobb szállodáival, aminek a keretében akár a helyszínen is ki lehet próbálni pár autót, akár kabriókat is!

Szarvasgomba-vadászat kutyával, na és persze komoly reggelivel
Karlic birtok

Ez pedig a reggeli, egy elég komoly szarvasgombás rántotta és egyéb szarvasgombás kóstolófalatok formájában:

 Erről videót is csináltam:

Sznoboskodás kimaxolva
Valentino champagne bár, Rovinj

Az igazi sznobok azonnal rettentően élvezik a sziklás tengerparti pezsgőbárt, főleg a naplementét, a látens sznobok, esetleg kicsit sem sznobok viszont kicsit szégyellik magukat közben, de ugyanannyira jól érzik magukat ezen a helyen. Vacsora előtti apritifre tökéletes!

Jobb pörkölt, mint otthon
Stari podrum, Momjan

Egy régi étterem, házias fogásokkal, és persze a nyári szezonban az elmaradhatatlan házi tésztákkal! A helyi marhából (boskarin) készült pörkölt gnocchival pedig kifejezetten szenzációs, ha ilyen pörköltet adnának a magyar éttermekben, akkor a turisták nagyon boldogan ennék.  A desszertválaszték erősen olaszos, de ez nem válik a kárára...

Halakban erős
Barba Danilo, Rovinj

Kicsit kiesik a városból, viszont elég jó kárpótlást nyújt azzal, hogy nagyon nagy választékban kínál halételeket. Vannak közte klasszikus tételek is, de a többségben azért van valami kis csavar is! És a fagyik is elég jelentősek: gorgonzolafagyi vörösboros körtével, szarvasgomba-fagyi olívaolajjal és a legnagyobb kedvenc: rozmaringfagyi grillezett őszibarackkal! De a halas raviolo is kötelező!

 


Alla Beccaccia
, Fazana

Szuper antipasti és tészták, de a lassan sült vaddisznó kis kiváló!

A túra a ShareIstriával kooperációban jött létre, a vélmény, mint mindig, a sajátom. .

Szállások az Isztrián. (affiliate link)

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

http://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr248853616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

shyg00 2016.07.02. 20:53:00

Hogy lehet megkóstolni egy helyet? :D

MR1 Lajos 2016.07.20. 18:08:31

@shyg00:
Bemész, és az első sarokba beleharapsz.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu