10 dolog, ami csak Ausztráliában van!
2016. április 29. írta: világevő

10 dolog, ami csak Ausztráliában van!

Helyiektől sokszor hallottam a kifejezést: 'This is soooo Sydney' (vagy épp Melbourne). Hát tényleg van pár olyan dolog, amit sehol máshol a világon nem tudok elképzelni.

aus10.jpg

Jövő szombaton izgalmas gasztroprogram: Világevő Ázsiai Ebéd

Strandpapucs-automata

Ilyet nem láttam még sehol a világon, pedig azért mozgolódtam már: egy Havaianas-automata Sydney-ben, ha épp sürgősen papucsra váltanál mondjuk egy jól sikerült üzleti tárgyalás után lecserélnéd a tűsarkút vagy az elegáns cipőt.

 

Koalák az út mellett

Ráadásul épp a meglehetősen látványos Great Ocean Road közelében, szokásos 'tevékenységüknek' hódolva: bebódulva, szőrös gombócként üldögélnek az eukaliptuszfákon.

Kenguruk az úton

És az útfélen. Egy vidéki étterem figyelmeztetett is, hogy ha szürkületkor érkezem autóval, akkor nagyon vigyázzak az úton. Jogos volt, valóban elém ugrott több kenguru is, megúsztuk. Persze azért nem minden kenguru hal természetes halált, a fine dining éttermek is előszeretettel használják a húsukat, finom is.

A világ legmeredekebb vonatja

Ebből nyilván csak egy van a világon, főleg turistalátványosságként működik, de azért vonatszerű, azaz valóban lehet tömegközlekedésre is használni, és egyébként a Blue Mountainben található, a Scenic Worldben.

Krokodilos pizza

Azt nem állítom, hogy életem legnagyobb élménye volt ez a krokodilos pizza, de azért mégis ki kellett próbálni. Azért a jövőben továbbra is a világ legjobb pizzáját preferálom.

sam_1474.JPG

Opera az öbölben

Maga a Sydney Operaház is lenyűgöző, de a kedvező időjárású szezonban ráadásul kitelepülnek a közeli öbölbe, ahol egy vízre épített hatalmas színpadon zajlanak az előadások, amihez az operaház, a Sydney Harbour Bridge és a környezet nyújt felejthetetlen kulisszát. Idén a Turandot van műsoron, természetesen a büfé kínálata is ehhez igazodik, így csupa kínai ételt árulnak előtte és a szünetekben.

Chinatown

Persze elég sok nagyvárosban van a világon chinatown, de Sydney-ben és Melbourne-ben is ez jelenti a street food legjobb részét: iszonyatosan sok autentikus büfé, kisétterem, cukrászda, hála a rengeteg bevándorlónak. Saját felfedezésre is jó poén, de nagyon jó gyalogos túrák is vannak, például tőlük, írok is majd még részletesebben róla.

 Rágógumis szavazás

Amúgy is tele vannak jó ötletekkel, de ez is nagyon aranyos: a rágó eldobása helyett dísztárgyként vagy akár szavazatként éli utóéletét.

Ívóvíz mindenkinek

Egy másik óriási jófejség az utcákról: rengeteg az ivókút, külön palackok töltésére, vagy akár kutyák itatására is, és persze hozzá a lakosság informálása se marad el, fenntarthatóságról, a Föld vízkészleteiről...

img_8293-001.jpg

Szörfdeszka az autókban a bal egyben

Amikor az ember még ahhoz sem szokott hozzá, hogy állandóan óceánparton van, az is meglepő, ha egy autóban szörfdeszkát lát, de az még viccesebb, amikor az a sofőr helyét foglalja el. Szerencsére így is kevés a baleset.

sam_3878.JPG

Ausztráliába a Qatarral repültem, egy átszállással, kényelmesen. (Vigyázz, ha ezen a linken keresztül veszel tőlük jegyet, az nekem is jó!)

Jövő szombaton izgalmas gasztroprogram: Világevő Ázsiai Ebéd! Érdemes csatlakozni a Facebookos-közösséghez itt!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr78669254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2016.04.29. 19:01:12

Jókat írtál, köszi, jövőre készülünk Sydney-be. :)

Zsuzsi25 2016.04.29. 23:27:20

Jujjjj. Krokodilos pizza???

2016.04.29. 23:59:06

na+ biztos van valami szusibuzi dolguk is

M. Péter 2016.04.30. 11:04:02

Nyilvan, hogy koala és kenguru csak Ausztráliában van, de de strandpapucsot az USA-ban is lehet venni automatából, és Floridában van alligátoros pizza.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.05.01. 21:32:32

@ekat: :) szuper hangulatú hely! Érdemes a Sydney-öbölnél megszállni, legalábbis nekem az volt a kedvenc részem, megunhatatlan az opera...
süti beállítások módosítása