A legbizarrabb éttermi élmény Tokióban
2016. március 11. írta: világevő

A legbizarrabb éttermi élmény Tokióban

A Robot Étterem mindent megmutat abból, hogy miért nem fogjuk tudni Japánt és a japán lelket soha megérteni. Egy apokaliptikus varieté, ahol minden félig-meddig épeszű embernek leszáll a feje.

sam_5672.JPG 

Nyilván nem is akartam elmenni, de aztán csak rávettek, és végül - miközben komoly szenvedést okozott végig - azért csak nem bántam meg. Elmesélés alapján nem tudtam volna elképzelni ezt a hihetetlenül kaotikus show-t, ami tulajdonképpen egy beteg elme által a 22. században megvalósított varieté. Folyamatos zűrzavar, villogás, vijjogás, zakatolás, elmebaj. Tilos kihagyni! (Más is szenvedjen...)

Ez még csak egy játékterem, egy pacsinkó (pachinko), csak hogy látsszon, hogy mennyire máshol van az ingerküszöb. Én nem bírtam ki fél percnél tovább, akkor a zaj.

Íme a Robot Étterem show-ja! Végül kaját nem rendeltem, pedig a felszolgált sushi még mindig sokkal jobban nézett ki, mint otthon a legtöbb japán étteremben, de utána még komoly tervek voltak (Jimbocho DEN).

És akkor ez mozgásban is. Ez egy kis bemelegítés, az eredeti zene nélkül a 'legjobb' pillanatok:

És itt pedig pár rövid részlet, eredeti hanggal:

 Ha kíváncsi vagy egy fantasztikus japán vacsorával összekötött izgalmas élménybeszámolóra a legmenőbb gasztrovárosból, akkor most még tudsz jelentkezni szerdára!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr178466256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2016.03.12. 02:52:17

Mér' ez tök jó, nekem teccik. Így vezetik le a feszkót. :D Messze nem a legőrültebb dolog, amit életemben láttam. :D

pragmatikus 2016.03.12. 05:41:05

Nos, igen. Ezért nem szabad a "kifinomult vizuális ízlés" és a "japán" (de mondhatnék kínait is) szavakat egy sorba leírni.

Csecse Becse 2016.03.13. 00:41:31

A lényeg: "Mert miért ne?"
Ha melóban sokkal erősebbek, akkor a bulizásban (fesztiválozásban) is lehetnek azok. Aztán az, hogy ők ez utóbbit másként kanyarítják, nem meglepő. Más kultúra, mások a szokások - ahogy a hozzáállás is.
Az arab nem eszik malacot; az amerikai megijedne a resztelt májtól; européer megijedne a frissen folyatott, hagymával sült malacvértől; sokan pedig rókáznak a surströmmingtől; na, meg a haggis (vagy esetleg a disznósajt).
Nekünk furcsa, nekik szokás. Nekik furcsa, nekünk megszokott.
Ettől is színesebb, gazdagabb a világ. :)

A fickó 2016.03.13. 01:07:42

@pragmatikus: Azért ezt nagyon leegyszerűsíted egy területre. Ez egy ilyen show, más kultúra, ettől nem jobbak, nem rosszabbak vizuális kultúrában. Ikebana, bonsai, az ételeik prezentációja (tálalása) pont hogy igen kifinomult vizuális ízlésre utal Japánban. A tűzijátékaik meg a világ legszebbjei. Ez olyan, mintha Magyarországot, a busójárás, vagy a matyó hímzés alapján ítélnéd meg - bár ez utóbbi valami miatt divat lett. :) De, ott a riói karnevál, a pamplonai bikafuttatatás stb., nem beszélve az olasz extrém tűzijátékokról. Sokak, nehezen, vagy nem is tudják értelmezni a miértjüket. Én teljesen nyitott vagyok ezekre a dolgokra, tudom élvezni, értékelni, mások tőlünk eltérő kulturális (vizuális) szokásait.
Ha már a Japán show –ról van szó, bár ott a legprofibb és legszebb a tűzijáték, de Olaszországban a legőrültebb, az biztos. :D
www.youtube.com/watch?v=bOBc6tkK_E0
www.youtube.com/watch?v=6bC_-BeMbIQ

2016.03.13. 03:59:47

@Csecse Becse: az, hogy munkaban sokkal erosebbek, az egy mitosz, annyi igaz belole, hogy tobb idot toltenek a munkahelyukon.

A Robot Etterem egy tipikus turistacsapda, nem veletlen, hogy a latogatok 99%-a kulfoldi. Olyan ez, mint Magyarorszagon a tschikosch, betyarosch show meg az vorosboros butellaval a fejen tancolo menyecske talpig matyohimzesben, magyar ember csak legyint ra, japanok meg elegedetten hummognek rajta es videozzak.

RobertThorn_ 2016.03.13. 09:45:56

Kiegészítők terén úgy tűnik nem szarral gurítanak.. Utolsó fotón a kiscsaj nyakában a Dean Razorback Explosion csak úgy mellékesen..

Csecse Becse 2016.03.14. 00:44:36

@karandash: Meglehet, h. bedőltem a mítosznak, mindenesetre a magyar piaci - vagy versenyszféra-béli - viszonyokat tekintve, szerintem előrébb tartanak. Az ebből származtatott véleményemet pedig még mindig tartom. :)
Aztán hogy turistacsapda-e, vagy átlag buli, az már egy másik törpénet, nem tisztem eldönteni, elvégre nem ismerem mélyebben a kultúrájukat, szokásaikat. Ha ők úgy, hát úgy.
süti beállítások módosítása