Kié lesz a következő Michelin-csillag Budapesten? És ki bukja el?
2016. március 06. írta: világevő

Kié lesz a következő Michelin-csillag Budapesten? És ki bukja el?

Nem kell már nagyon sokat várni, hogy kiderüljön... Addig is szavazz!  michelin_maincities2016-jokuti.jpg

Az egyik legkedvesebb időtöltésem magyar éttermeseknek és séfeknek hírül adni, hogy kaptak egy Michelin-csillagot. Eléggé különbözőek a reakciók mindig, általában privát telebeszélgetésben vagy SMS-ben zajlik a dolog, így azt nem teszem közzé, viszont volt ugye Sárközi Ákos emlékezetes hitetlenkedése, ahol közben videóztam is őt, amit aztán az összes országos tévéhíradó elkért, hogy használhassa. Én is visszanézem néha. És a Borkonyha amúgy is nagyon vicces hely. A Tanti csillagja kapcsán sokan értetlenkedtek, itt próbáltam meg elmagyarázni (azóta eléggé átalakult az étterem, séfváltás is volt a csillag után pár héttel).

Érdemes kicsit nosztalgiázni (ez itt az első hazai csillag térténeteez itt 2011. az Onyx csillagja), és elolvasni, hogy valójában ki vagy mi és miért és hogyan is kap csillagot.

Most viszont már 2016. van, közeledik a Main Cities of Europe új kiadásának megjelenése, így van értelme egy kis esélylatolgatásnak. Ha majd azt szeretnéd mondani a barátaidnak, hogy te bezzeg tudtad, hogy ki kapja/veszíti el, akkor itt a lehetőség, hogy ez bizonyíthatóvá is váljon, a szavazás mellett kommentben is írd meg. És persze meg is szabad magyarázni!
Aztán majd én is megírom külön posztban, hátha idén is hozzám jutnak el leggyorsabban a hírek... :)

 Először az egyszerűbb kérdés, itt ugye csak 4 opció van:

Na és akkor az izgalmasabb és örömtelibb:

[Ha inkább Facebookon szólnál hozzá a témához.]

És a várakozáshoz két olvasnivaló: különleges gasztroprogam, ahol a 16-csillagos tokiói túrámról is tartok élménybeszámolót, illetve a legutóbbi különleges gasztroélményem, egy San Francisco-i sztárséf Salzburgban.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr428447782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.06. 11:26:58

A Lou Lou szerintem a város egyik leginkább túlértékelt étterme. 8-9 éve a legjobbak között volt a bezárás előtt, de manapság ez már kevés és szerintem az ételek minősége alapján nincs az első 20-ban Budapesten. A boraik még az élmezőnyben vannak. A hangulatra pedig a kísérteties szó jut eszembe, amikor csak mi vagyunk az étteremben :(

Az ESCA alig ismert, kíváncsi vagyok, megtalálja-e egy michelines ellenőr.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.06. 12:26:14

@szamaritánus: a kalauzban benne van, ráadásul Bib Gourmand minősítéssel.

Csilla Molnár 2016.03.06. 15:21:14

Arany Kaviár nagyon -nagyon jó!!! Arany Kaviár legyen!

Miklós Ihász 2016.03.06. 15:46:27

@Csilla Molnár: Like-olni nem lehet a bejegyzésedet, de nagyon egyetértek. AZ Aranykaviár egy csoda.

rambo13 2016.03.08. 17:35:17

@világevő: eléggé pesszimista vagy, h csak egy új csillagra lehet szavazni:)

Vicces lenne, ha a downtown kapná (amire sztem nagy esély van),mert ha jól értettem anno a Gerendait, akkor ez azt is jelentené, h a Rádayt bezárnák. (ugye az egészet el akarták költöztetni, csak kiderült, h a helyhez is kötve van a csillag);

szegény saslon valszeg a csúcsra járatta azt amiért még pár éve lelkesedtek a franciák, de valamiért nem aptak csillagot, most meg már más felé nyitnak a Michelinnél.

az oilmpia és a Lacikonyha viszi valszeg a két legizgalmasabb konyhát, de sztem egyik sem fog csillagot kapni.

@Étteremkritikus: hát a Lou Lou egy érdekes dolog. Mi is úgy jártunk vele, h ketten voltunk az étteremben, aminek van egy nyomasztó hangulata azért...engem az előétel és a desszert lenyűgözött, a főétel hagyott némi kívánni valót maga után, de persze csak azon a szinten ahová pozicionálja magát, egyébként nagyon rendben volt.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.08. 23:11:03

@rambo13: Én se a magyar átlaghoz hasonlítom, hanem a legjobb 20-hoz, amiből sajnos már kiesett. Legalábbis amikor mi voltunk, akkor a teljesítményük nem ért fel a legjobbakhoz, ilyen színvonalon ritkán esik meg velem, hogy másnap nem tudom felsorolni az összes ételt, amiből legalább egy falatot kóstoltam, de ez inkább jó iparosmunka volt, mint kreatív csúcskonyha :( Persze nem az irodai menza szintje :)
Az már csak hab a tortán, hogy 3 fogással és az előételhez elfogyasztott egy-két szelet kenyérrel mi éppen jóllaktunk, de a fogások mérete kisebb volt, mint máshol a 7 fogásos degusztációs menüben :(
Ha rendszeresen üres az étterem, akkor vajon meddig tudják fenntartani?

rambo13 2016.03.08. 23:25:58

@Étteremkritikus: a mérteben tljesen egyetértek, meglepődtem a főétel adagján, a többi nekem rendben volt.
amikor friss volt az élmény ezt írtam:

vilagevo.blog.hu/2015/07/21/drasztikus_fordulatok_budapesti_csucsettermekben?full_commentlist=1#c27622112

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.09. 13:37:49

@szamaritánus: A Dérynére végül a Michelin is csak nevetett és elvette a Bibet, ami sokak szerint megérdemelt. Szerencsére a Petrus megkapta helyette :)

Érdekes, hogy végül a várakozások ellenére a Tanti is megtarthatta a csillagot.

@rambo13: Nekem valahogy az egész menüsor alatt az volt az érzésem, hogy jó a lazactatár, jó a kacsacomb, mindent úgy készített el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, de hol az egyediség, hol egy különleges ízkombináció, stb.
süti beállítások módosítása