Reggelire degusztációs menü? Vagy a házi hentesbolt teljes kínálata?
2015. augusztus 13. írta: világevő

Reggelire degusztációs menü? Vagy a házi hentesbolt teljes kínálata?

Egy osztrák hotel és étterem, ahol úgy reggeliznek, mint egy Kaiser. Megmutatom milyen!

sam_2860.JPG

[Big Fat BBQ Vacsora lesz!]

Ausztriában eleve borzasztóan jó reggelikkel lehet találkozni a kulturált szálláshelyeken, a Döllererben viszont olyan extra van, amihez hasonlót még sehol sem láttam! A szokásos alapkínálaton túl (finom, házi dzsemek, sokféle nagyon jó kenyér, közte persze rozsosok, teák, gyümölcsök, sütemények, stb) egészen kiváló és átlagon felüli tojásételek is rendelhetők. De van még egy ennél is nagyobb extra, és egy egészen különleges ajánlat, amiről végül csak sikerült lemaradnom, hiába készültem rá nagyon. sam_3359.JPG

A lemaradás a degusztációs reggeli menüt érintette, ugyanis - szigorúan előrendelésre - a Döllerer Genussweltenben 6 fogásos (!) gourmet-reggelit is felszolgálnak. Mivel minden este sikerült alaposan jóllakni (itt írtam az erre nagyon jó színvonalon alkalmas helyekről), napokig halogattam a menü megrendelését a következő reggelre. Egészen addig, amíg végül szombaton csak megrendeltem. Volna. Ugyanis kiderült, hogy vasárnap a séf pihen, a gasztronómiai étterem is szünnapot tart, a komoly reggelit pedig nem bízza másra, így erre a napra nem érvényes ez az ajánlat. Viszont a reggeli így is hihetetlenül jó, ahogy az addigi napok során is.

Már a svédasztal kínálata is nagyon rendben van, ahogy azt az osztrákoknál megszokhattuk, sokféle kiváló kenyér és péksütemény van a kínálatban, de itt azért még van plusz egy olyan kenyér, amit a helyi pék csak nekik készít, és nagyon jól teszi, az itt hagyományosnak számító 'Tauernrogg'-ból. Ebből utolsó nap fel is vásároltam a maradékot...

Ez a kenyér egyébként a vacsoránál is komoly szerepet játszik:

sam_2772.JPG

Gyümölcslevekből is elég kiadós a választék, és a minőség is, a frissen facsart narancson túl kistermelők palackozott gyümölcslevei vannak, például must, vagy épp a legjobb: a helyi wachaui sárgabarack. A lekvárok mind saját készítésűek, termelői méz, akár lépes is, renget házi sütemény, legjobb teák, de itt még messze nincs vége.

sam_2202_1.JPG

A tojásételeknél is van természetesen csavar, az eddigi legprofibb rántott ettem itt, amit valaha sikerült vendéglátóhelyen, főleg a lazacos változat volt a kedvenc, de a friss fűszernövényes lágy tojás is emlékezetes. De ez még mindig nem a csúcs.

 

 

A legnagyobb tutiság ugyanis az, hogy a házon belül található hentesüzletbe besétálva lehet válogatni az ott található, többségében saját készítésű prémiumtermékből, a szarvasszalámitól a különböző pácolású sonkákon át a szarvasgombás májkrémig. És óriási a sajtválaszték is, ezek nem sajátok, viszont többnyire szintén a régióból származnak, megbízható kistermelőktől, de rengeteg olaszos antipasti is rendelkezésre áll, plusz sokféle krém is. A fogyasztás pedig korlátlan, a - persze szintén családtag - pultos igény szerint pakol a tányérra bármiből, akár többször is. És van pár izgalmas dolog ezen túl is, például a saját készítésű, frissen sütött Leberkaese (húskenyér), vagy a saját töltésű borjúvirsli, egészen elképesztő a választék, és minden a legmagasabb minőséget képviseli!

 

 

 Az utolsó képen már a vacsorán használt sajtkocsi látszik, de ez majd egy másik történet...

Döllerer Genusswelten, Golling.

Hamarosan Világevő BBQ Vacsora, és még hely is van rá!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr897697156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása