Miért fantasztikus esőben is a Gourmet? - 10 nyomós érv
2015. május 21. írta: világevő

Miért fantasztikus esőben is a Gourmet? - 10 nyomós érv

Gyorsjelentés a Gourmet Fesztiválról! Na kié ez az alkar vajon?

img_1835.JPG

10 nyomós érv. Teljesen szubjektív válogatás az idei menüből, további képek a Facebookon!

[Update május 23., 10:35]

Őt is viszem!

Anyukám mondta - Borjúszegy Banh Mi

img_1881.JPG

Arany Kaviár Étterem - Fekete Kaviár kóstoló

img_1973.JPG

Babel Budapest - Rákóczi-túrós 2015

img_1939.JPG

Bock Bisztró - Kenyérben sült paprikás csirke rákkal

img_1923.JPG

Borkonyha - Paprikás csirke fekete-fehéren

img_1847_1.JPG

Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád - Csirke "osztriga pörkölt": zuza, vese, láb, osztriga, túró, nudli, tejföl

img_1911.JPG

IKON – Debrecen - Zúzapaprikás szendvics gyömbéres uborkasalátával

img_1897.JPG

KIOSK Budapest - KIOSK Paprikás csirke ordás derelyével

img_1947.JPG

Larus Étterem - "A kínai pálcikás paprikás csirke" 

img_1858.JPG

Salon Étterem - Paprikás csirke pop-corn

img_1819.JPG

További étel- és életképek a Facebookon, folyamatosan bővülő galéria, újabb és újabb érvekkel!

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

http://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr577480688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

A fickó 2015.05.21. 22:30:41

Az igazi ínyencek nem riadnak vissza kis víztől. :)

rambo13 2015.05.22. 09:27:34

Ákosnak jól beszíneződött a karja a tavalyihoz képest:)

ekat 2015.05.22. 14:24:54

Tényleg nyomós érvek voltak. :)

seahawks 2015.05.22. 15:03:48

pesti sznobok zabálnak drágaságokat...

kifli 2015.05.22. 17:05:32

ez max egy street food fesztivál, ahol műanyag evőeszközökkel papírtányérokból sznoboskodik a jónép, nem gourmet,. viszont nincs sehol egy jó lángos :)

mojoking77 2015.05.22. 18:28:04

@kifli: Finom volt kb minden, amit kostoltunk, az osszes standon nagyon kedvesek voltak az eladok, gyakorlatilag egy kissebb gond volt, par satrat kihuzhattak volna az asztalok fole, de ez messze nem az o hibajuk. Isteni volt meg a nyarspolgaros sracok marhaszegye is. Valoban street food is volt, de mindenkep egy magasabb, nem a klasszikus fesztival szinten.
Ugyhogy nagyon jo volt, aki meg csak hisztizni jott ide, az nyugodtan megsporolhatta volna sajat magatol azt a 4-5 percet, amit arra szant, hogy elolvassa a cikket, es bepotyogje az idiotasagait.

mojoking77 2015.05.22. 19:55:07

@kifli: Koszonom. Es volt langos is (vagy hogy hivjak manapsag a toki pompost) :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.05.24. 21:18:06

A beugró áráért igen jó helyen lehet enni ebédmenüt, összehasonlíthatatlanul kényelmesebb körülmények között...
Arra lennék kíváncsi, hogy az eredeti célt (kb.: megismertetni az emberekkel a legjobb éttermek képességeit) mennyiben szolgálja jelenlegi formájában ez a fesztivál.
Vajon akad-e legalább egy tucat ember, aki ezt (családosan?) megenged(het)i magának, miközben nincs pénze ún. "jó" éttermekbe járni?

rambo13 2015.05.26. 09:56:02

@Hepci: igen ez egy érdekes kérdés. nekem ez volt a 4. gourme-m és ami feltűnt, h nagyon más lett a közönség. Az elején még csak egy nagyon szűk réteg ment ki, anno két típust lehetett nagyon jól elkülöníteni, az igyzi fanatikusokat és az újgazdag sznobokat. Emlékszem, h mi elég lazán öltöztünk és sört ittunk (akkor kezdődött a sörforradalom és mi már az elejétől fogva benne voltunk) és hát kaptunk beszólásokat. Az átlagéletkor jellemzően magas volt. Tavaly már nagyon sokféle ember kint volt és jelentősen fiatalodott a társaság, ami szerintem nagyon jó hír a hazai gasztró jövőjét illetően. Most vasárnap voltunk kint, délben még csak lézengtek az emberek, estére rengetegen lettek, nagyon sok fiatallal, családdal. Úgy tűnik egyre szélesebb tömeget mozgósít meg a rendezvény és egyre több az érdeklődő, a minőségi streetfood megjelenése is sok embert vonz be (pl konkrétan este 7 körül az IKON street food kocsijánál annyi megrendelés volt, h úszott az egész, szegények teljesen összeestek, de iszonyatosan küzdöttek, h minden rendben legyen) kérdés persze, h azok az emberek kipróbálnak-e mást is, vagy maradnak azon a részen.
persze én is azt gondolom, h nem olcsó a dolog, épp ezért is csodálkoztam, h ennyi ember eljött. mi ketten voltunk és hát többet költöttünk, mint ha végigettük volna az olimpiába a legnagyobb vacsoramenüt...a beugró valóban nagyon magas..értem én, h ezt szűrőként is használják, de azért ez így túl sok sztem...

ami kicsit fura volt: sok étterem volt, aki olyan dolgokkal jött, ami már bevált történet volt, nem újítottak a kínálaton. A fő téma feldolgozása idén nem sikerült vmi látványosra, sokan a klasszikus vonalnál maradtak, ami egyáltalán nem baj sőt, de így nagyon egysíkúnak látszódott a mezőny, nehezen győztek meg, h feltétlenül az ő variációjukat kell megkóstolni...

ugye a beszámolókból is látszott, h nagyon sok volt a "szendvics" jellegű kaja, vagyis hús valamilyen gombócban/kenyérben/lepényben/tésztában...ezzel az a baj, h itt ugye arra törekszik az ember, h sokfélét meg tudjon kóstolni, és teletömik szénhidráttal, amivel baromi hamar telítődik...sokszor ezek alapkoncepciója is nagyon hasonlított...

a fentiek alapján elmondható, de voltak egyéb jelek is (lásd pl Salon-féle csirke), h az éttermek is elmozdultak egy olyan irányba, h könnyebben megszólítsák azt a réteget, akiket eddig nem sikerült...könnyebben érthető, a mindennapi (gasztro-)élményekhez közelebb álló fogásokkal, látható sikerrel...sztem ez nem feltétlenül rossz így, mert rengeteg új érdeklődőt szippant be, csak sokszor pont az étterem valós képességét nem mutatja meg...

alapvetően most is jóra sikeredett, idén is nagyon élveztük, alapvetően mindennel meg voltunk elégedve (egy csalódást keltő fogás volt csak, amit próbáltunk) de lehet, h egy kicsit többre számítottunk...

A fickó 2015.05.27. 01:27:59

Rambo13, teljesen egyetértek veled mindenben, abban meg pláne, hogy az ételek "szedvicsesek" voltak. Nekem, nem igazán jött át a legtöbb étterem esetében, hogy miért is kellene hozzájuk mennem egy vacsorára. A legnagyobb csalódás a Costes volt. Átlagos bébi grillcsirke, két nagydarab, kenyérrel (ami, egyébként jó volt), kevés nem túl karakteres pörkölt szafttal és kifejezetten rossz, íztelen krumplisalátával. Kérdésemre elmondták, hogy a krumpli Ratte, amivel én is gyakran főzök. Tehát tudom, hogy miről van szó. Ez mit mutat meg az étteremből. :) Felhígult kissé a dolog, így az éttermek nem tudnak ennyi embert, minőségben kiszolgálni. Talán ezért a sok szénhidrát (sztrítfúdosítás) és egyszerűsítés, így viszont pont a lényege vész el. Paprikás csirke terén a Borkonyháé kifejezetten üdítő és könnyed volt, nekem talán a legjobban ez ízlett és külön üdvözítőnek találtam, hogy a könnyű galuskájuk csak tojás sárgájával készül. Kérdezték is, hogy ennyire ki lehet érezni, mire azt válaszoltam, hogy ha nem lehetne érezni, akkor feleslegesen dolgoztak volna. :) Szóval én is jól elvoltam, de ahogy te is írod - én is kicsit többre számítottam ...

rambo13 2015.05.27. 11:47:12

@A fickó: no akkor a Borkonyhában is egyetértünk :)

kifli 2015.05.31. 10:45:23

a fesztivál veszteséges, de legalább is nem elég nyereséges. csak akkor lesz elég nyereséges, ha tömegeket vonz. márpedig egy tömegrendezvény az olyan is lesz. annyit viszont nem ér. erre sem járok, ahogy a borfesztiválra sem. ennek semmi köze a gourmethez, max egy street food fesztivál.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.05.31. 10:56:45

@kifli: Hiánypótló! Végre valaki olyan mondja meg, higy jó-e, aki nem volt ott! :D