Egy másik világevő, aki csokipudingért utazik
2013. szeptember 19. írta: világevő

Egy másik világevő, aki csokipudingért utazik

Nem szoktam ilyen vicces sztorikat átvenni, maximum a Facebook oldalamra teszek ki néha ilyesmit, de ez akkora telitalálat ide a Világevőre, hogy az angolul nem tudók kedvéért közreadom.

Creamy-Chocolate-Pudding-4.jpg

Létezik egy ember a világon, aki egész életében korlátlan repülőutat biztosított be magának. Ehhez pedig csokipudingot használt. Abból persze meglehetősen sokat, de a lényeg, hogy se neki, se a családjának soha többet nem kell már repjegyre költenie és közben még jótékonykodni is tudott a pudinggal.

A sztori röviden (részletesen angolul itt): 1999-ben egy kaliforniai fickó alaposan elolvasta az apróbetűs részt egy nyereményjátékon, amiből kiderült, hogy egy bizonyos cég (Healthy Choice) termékein található vonalkód beküldésével repülőjegyre váltható mérföldeket kaphat. Alaposan utánaszámolt, megkereste a legolcsóbb terméket, egy csokipudingot, amiből rendesen bevásárolt. Az első hónapban beküldött vonalkódokért extra sok mérföld járt, így igyekeznie kellett, sorra járta az üzleteket, hogy a teljes készletüket felvásárolja a pudingból. Közben arra is vigyáznia kellett, hogy ne keltsen gyanút a boltosokban, hogy miért vásárol kereskedelmi mennyiségeket: azzal magyarázta, hogy a Y2K, azaz a 2000. évre előre jósolt informatikai katasztrófa miatt halmozza fel otthon a tartalékokat.
Adódtak persze más nehézségek is, például a vonalkódok begyűjtése a termékekről, a hihetetlen mennyiségű (összesen 12.150 db) csokipudingtól megszabadulás, a vonalkódok postázása egy hónapon belül, de ezeket is mind megoldotta ügyesen. A helyi üdvhadseregtől kért önkénteseket segítségnek, cserébe felajánlotta jótékony célokra a pudingokat és időben sikerült is célbajuttatnia az összes vonalkódot, sőt még adójóváírásban is részesült később. Összesen több mint 3000 dollárt költött el pudingra (ebből lejön 800 dollár adójóváírás), ami soknak tűnhet, kivéve, ha figyelembe vesszük, hogy ezért 150 ezer dollár értékben kapott leutazható mérföldeket (több mint 1 millió mérföld). Ehhez pedig már járt mindenféle egyéb VIP-kedvezmény is, na meg nem is fogja tudni leutazni egész életében, ugyanis továbbra is odafigyel az akciókra, és jelenleg is ötször annyi mérföldet kap, mint amennyi elutazik, így különböző kontókon már 4 millió mérföldre duzzadt a tartaléka. Soha életében nem kell többet repülőjegyre költenie.

Igazi példakép lehetne nekem is, csak azt a gagyi csokipudingot nem tudom neki megbocsátani...

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr845523081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzerződésSertés 2013.09.19. 08:48:11

Hát nem tudom. Példakép egy rámenős proli, aki "ami jár, az jár, megszerzem, mert ingyen adják, még ha nincs is rá szükségem" mottó elvei szerint harácsol..? Számomra ez inkább kicsinyes, taszító.

Gábor Pesti 2013.09.19. 09:09:13

A mile hunter lét egy saját életforma. Van nekem is egy ismerősöm, aki évi kb 300000 mérföldet repked business classon aprópénzért.

Van hogy Los Angeles San Francisco távot Torontón és Londonon keresztül repüli, mert úgy olcsóbb...

Néha ad nekünk is hintet hogy lehet pl 3 átszállással 300$ ért Tokióba repülni mert elszámolt valamit az egyik légitársaság.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.09.19. 11:04:56

@SzerződésSertés: én se fogok mosatntól vonalkódot gyűjteni, pontokat se nagyon. de azért a rátermettsége és a kitartása igenis példaértékű, mégha részemről nem is követném.

@Gábor Pesti: hű, olyan tippeket nekem is adhatna!!! :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.19. 13:47:49

@Gábor Pesti: la és frisco lehet valami másfél óra max, képes átmenni az óceánon, hogy olcsóbb legyen?? Az mégis mennyi idő?!

Gábor Pesti 2013.09.19. 20:57:11

@doggfather: Nem igazán olcsóbb volt ebben az esetben. Több mérföldet kapott az útért ugye jóval, és a mérföld/pénz konverziót figyelembe véve keresett is rajta + repülés a hobbija + finom kaja business classon + remek pezsgők + a business várók bárpultjaiban fellelhető italok...

JediL 2013.09.19. 23:00:02

"Még ha nincs is rá szükségem"...? ha nekem valaki ingyenbe felajánlaná az oda-vissza repkedést, vagy annak lehetőségét, biztosan visszautasítanám, mert hát igazából nincs is rá szükségem, és biztosan csak a szegény éhezőktől veszem el, és amúgy is, én tisztességes értelmiségi családból származom, ahol a savanyú szőlőt se dobjuk ki, inkább öntünk rá pár kiló cukrot, és elcsócsáljuk.... naná. Az a faszi nem keveset pedálozott meg pörgött azokért a mérföldekért, nem húzott le senkit, megérdemli, az viszont, hogy a pudingokat nem semmisítette meg rituális szertartás keretében, hanem a rászorulóknak adta, na az viszont életellenes húzás volt volt...
süti beállítások módosítása