Vasárnapi ebéd helyett
2013. március 02. írta: világevő

Vasárnapi ebéd helyett

Pesti Istvánt még a Babel étterem séfjeként ismerte és szerette meg a közönség, egyéni, nagyon kreatív, ráadásul gyönyörűen tálalt ételei miatt első sorban. Az utóbbi hónapokban "eltűnt", de most vasárnap újra megmutatja magát a Konyhakiállításon.

Itt épp Huszár Krisztiánnal bohóckodnak (Pesti fehérben):

IMG_7551.JPG

A saját kedvenc emlékeim Pestitől az újagondolt magyaros ételeihez fűződnek, a borjú Kedvessy módra, vagy a Rákóczi túrós, elképesztő kreációk voltak. Most viszont valami egészen rendhagyóval áll elő vasárnap délben.

Huszár Krisztiánnal, kicsit komolyabban:

IMG_7549.JPG
A Baldaszti Grand színeiben  streetfood otthon címmel  tart bemutatót a Konyhakiállításon vasárnap 11:50-kor azaz tökéletes lehetőséget kínálva a húsleves-rántott hús-uborka saláta tengelyből kitörésre.

A témába persze még sokminden beleférne, de itt egy kép tőle, ami némiképp jelzi, hogy mire is számíthatunk:

pesti_hotdog_565.jpg 

A Konyhakiállítással kooperációban készült.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

http://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr975111308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.03.02. 22:01:45

A Babel újranyitásáról van valami hír? A tavaly tavaszi nyitás eléggé elcsúszott, viszont úgy hallottam, ők főztek a Dining Guide év étterme díjátadón.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.03.03. 09:27:34

@Étteremkritikus: az már elcsúszni látszik, igen. de most már heteken belül előállnak elvileg.

István Kónya 2013.03.04. 13:19:19

Ha jól tudom már nem Pesti fogja a Bábel konyháját vezetni. Krisztián, és István együtt vezetik a ZONA-t .
Vagy rosszul tudom? o.O Nem ismerem még annyira a Magyar séfeket, ki hol dolgozik, milyen minőségbe.De azért próbálom követni.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.03.04. 14:23:51

@István Kónya: kb stimmel, azért a ZONA főleg a Krisztián, Pesti inkább a Grand, de Bécsben lesz a végső helye, majd egyszer. Babelben pedig a korábbi sous-chef lesz jelen állás szerint.

István Kónya 2013.03.04. 16:02:35

@világevő: Kár, hogy Pesti kikerül. :/ Mindig is rajongtam az ételeiért. Nagyon precíz munkát végez.

Bábelről meg annyit, hogy a minőség nem fog csökkenni. Remélem mikor Júliusban hazautazom már nyitva lesz.
Így is már listán van a Costes,Onyx,SonkaArcok,Mák,s Bábelbe is szívesen vacsoráznék megint. :)

István Kónya 2013.03.04. 16:08:01

Magyarországon az elmúlt 1 évben elkezdődött fejlődni a gasztronómia, s ha ez így folytatódik tovább, akkor 5 éven belül Magyarország bekerül a világklasszisok közé. :)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.03.07. 12:24:16

@István Kónya: elkezdődött ez már sokkal régebben, csak most kezdett el igazán látványossá válni.

István Kónya 2013.03.07. 16:10:29

@jEnci: A kezdeményezés valóban régebben kezdődött, viszont még csak az elmúlt 1 évben kezdett el fejlődni.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.03.07. 16:19:13

@István Kónya: ezzel nem értek egyet. egy ilyen változás nem egyik napról a másikra megy végbe. 4 éve már voltak éttermek ahol igazán jókat lehetett enni és jártunk is rendszeresen Budapesten mindenfelé, pl. Alabárdos, Bock Bisztró, a Maligán Litauszki Zsolttal, Costes, Onyx és még sorolhatnám. Azért ezek az éttermek nem az utóbbi egy évben lettek felkapott helyek. Arról nem is beszélve, hogy az első Hagyomány és Evolúció verseny is 5 éve volt... Azzal egyet értek, hogy látványos változás a korábbiakhoz képest valóban az utóbbi egy évben lett, de ez sok év gyümölcse, nem mellesleg Széll Tamást az otthoni összes média felkapta nem kevés reklámot biztosítva ezzel a normális gasztronómiának az otthoniak körében. Széll Tamás és a média által "az új magyar gasztronómia" olyanokhoz is eljutott akik egyébként nem foglalkoznak a témával.