Egy zseniális desszert: a zöld arany, vanília fagyi tökmagolajjal
2012. október 22. írta: világevő

Egy zseniális desszert: a zöld arany, vanília fagyi tökmagolajjal

Stájerország (Ausztria zöld szíve) nem feltétlenül a gasztronómiájáról híres itthon, pedig bőven vannak ott is felfedezni valók, éttermekben is, ételekben is. Írok majd az éttermekről is (itt már látható egy képriportom a grazi termelői piacról), de elsőként a világ egyik legegyszerűbb deszertje, a stájerek által csak zöld aranyként emlegetett tökmagolajos fagyi.

IMG_7763.JPG

Érdemes jó minőségű (akár saját készítésű) vaníliafagyit használni hozzá, és persze kiváló tökmagolajat. Receptnek azért nem hívnám, ugyanis 10 másodperc alatt készül, inkább csak a kombináció az, ami miatt érdemes közreadni: a fagyira ízlés szerint (akár egy evőkanálnyi fejenként) tökmagolajat locsolunk és megszórjuk pirított tökmaggal. Brutálisan finom, egészen átértelmezi a fagyit is, a tökmagot is, nagyon javaslom kipróbálni!

Én épp egy ilyen tökmagolajat használtam, a malom meglátogatásakor vettem, de nagyon jó magyarok is vannak a nyugati határ környékéről például.
IMG_9650.JPG

Közben lélekben már nagyon készülök a dél-amerikai túrára, elsőként Lima alapos gasztronómiai felfedezésére, ahol a csúcséttermektől a street foodig mindent meg akarok kóstolni. De addig is vár még rám egy nagyon örömteli és izgalmas kaland, vasárnap a BMW Frankfurt Maraton...

A hosszú hétvége után közkívánatra Vietnami Vacsora! Brit tudósok szerint a csodás phó leves a legalkalmasabb tudatmódosító az ősz szépségeinek felismeréséhez, így október 24-én szerdán a Quan Hoa Sen étterem ismét megmutatja a Világevő olvasóinak egy komoly lakoma keretében, hogy mit tud. Jelentkezés és további infók emailben és a Facebookon.

IMG_0432.JPG

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr504862767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacusru 2012.10.23. 01:41:22

Én ezt most nyáron láttam a volt NDK-s szakácsunktól, hogy a bourbon vaníliás edény alján maradt fagyi maradékra csöpögtet pár csepp tökmagolajat és úgy törölgeti ki pár meleg palacsintával :-)
Mikor kérdeztem tőle, honnan az ötlet, azt mondta, hogy még a Lengyel származású nagymamájától látta!
Megkóstoltam, de nem hagyott bennem mély nyomot... nekem a csokifagyi jobban ízlik palacsintával.
süti beállítások módosítása