Kiköpni, nem lenyelni!  - Szex és Hamburg
2011. január 26. írta: világevő

Kiköpni, nem lenyelni! - Szex és Hamburg

[Szolgálati közlemény: Bocuse d'Or 2011, Lyon, a végeredmény elsőként a Világevő Facebook oldalon lesz olvasható ma délután!]

Hamburgban jártam életemben először, és kifejezetten nagyon kellemes meglepetést okozott a város. Az északi kikötőváros egészen fantasztikusan hangulatos a csatornáknak és a gyönyörűen konzervált, de mégis felújított régi raktárépületeknek is köszönhetően, na meg az is igencsak látszik rajta, hogy Hanzavárosként mindig is volt mit a tejbe aprítania az itt lakóknak.

granturizmó!: IMG 0447

A hamburgi kikötőbe évszázadok óta futnak be a teherszállító hajók a világ minden tájáról, nem véletlen, hogy itt van a Tchibo főhadiszállása is.

granturizmó!: IMG 0547

Részt vettem egy kis kávés gyorstalpalón, a gyáron belül ugyan tilos volt a fényképezés, de a cupping, azaz a kávékóstolás tudományát meg lehetett örökíteni.

granturizmó!: IMG 0971

A kellékek: egy kerek, elforgatható asztal, olyasmi, mint a kínai éttermekben, egy piszoár szerű köpőcsésze és persze sok csésze kávé és egy evőkanál.

granturizmó!: IMG 0489

Ide futnak be a minták a legkülönbözőbb ültetvényekről, Braziliából, Kolumbiából, Vietnamból, Etiópiából, és a kávémesterek különböző keverékekben és különböző pörkölésekkel tesztelik a lehetőségeket, hogy aztán valamelyikre rábökjenek, hogy akkor ebből jöhet egy tankhajónyi mennyiség postafordultával.

granturizmó!: IMG 0491

A legfontosabb a kóstolásnál, hogy a kávét ki kell köpni, egy profi naponta sok száz kanálnyi kávémintát megkóstol, szét is robbanna a szíve, ha lenyelné mindet.

 

 

És a beígért szex, hiszen Hamburgban igazi piros lámpás negyed is van, benne egy lezárt utcával, ahova csak férfiak tehetik be a lábukat.

granturizmó!: IMG 0555

Még napközben is biztonsági őrök figyelnek erre, na meg arra, hogy senki se fényképezzen bent. Azért persze sikerült kijátszanom az éberségüket:

Ilyen: granturizmó!: IMG 0556

Ez pedig már egy mindenki számára megtekinthető kirakat a belvárosban:

granturizmó!: IMG 0558

További fotók a granturizmó!-n.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr572605485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PaOntan 2011.01.26. 09:26:40

rohadtul irigyellek a munkadert :)

KolompárRómeó 2011.01.26. 14:04:37

Hamburg egy rohadt nagy falu. A kikötő és környéke szép, zsúfolt, érdekes. A többi része pedig zöld és zöld és zöld. Alig vannak magas házak; parkok, erdők, vizek mindenhol.

Biciklivel jártam a gyárba, nagy erdőn keresztül mentem, ahol mókus, nyúl és szarvas ugrált állandóan mellettem.

Élni a legjobb város azok közül, ahol eddig huzamosabb ideig dolgoztam (Salzburg, Berlin, Bécs - Budapestet a sorban nem is említem, mert annál a mocsoknál minden csak jobb lehet).

mernokbazis.hu · http://www.mernokbazis.hu/ 2011.01.26. 14:11:46

Igen, Hamburg valóban jó hely, szerintem Németországon belül egyértelműen a legjobb város. Ezért is kárhoztattam magam némi kis ittlétre, de szigorúan hazamegyek. Mérnököknek viszonylag jó lehetőségei vannak a városban. Itt van az Airbus, rengeteg hajózási vállalat, Egyetemek kutatóknak, mindenhol keresik a mérnököt.

Otthon pedig itt keresik a legjobb mérnököket:
mernokbazis.hu

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.01.27. 07:58:08

ez rém gusztustalan. mármint a köpködés, de az ürgén látszik, hogy nem ma kezdte, kiforrott technikája van.
Mondjuk ugyanazzal a kanállal végigkóstolva egymás után nem annyira mókás, bár ha az amatőrök között elsőként tesztel az ember, akkor van egy orrhossz esélye, hogy felszedjen egy sertésinfluenzát :))
ja, és az aláfestő zene szolid reklám a rádiónak, mi? :))

odamondó 2011.01.31. 09:14:13

@mernokbazis.hu: Szigorúan annak aki bírja a német mentalitást munkában. Sok sikert.
süti beállítások módosítása